Auguszta
4 °C
18 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Orbán Viktor a Facebook-oldalán köszönte meg az egészségügyi dolgozók szolgálatát. A poszthoz a koronavírus-járvány ellen küzdő egészségügyi dolgozók tiszteletére fehér fénnyel megvilágított Lánchíd képét mellékelte.

 • Szabó Eszter Ágnes kultikus falvédőjét, a Nagymamám, Zalai Imréné találkozása David Bowieval címűt néhány évvel ezelőtt már múzeumban is kiállították, annyira a magyar popkultúra részévé vált.

  Kapcsolódó

  David Bowie és Zalai Imréné a Ludwig Múzeumba költözött

  A Rock/tér/idő kiállítás elsősorban a magyar undergroundra fókuszál, de Britney Spears és Tereskova rajongóinak is tartogat meglepetéseket.

  De hogy nézne ki ez a nagy találkozás a kijárási korlátozások idején? Hát, nagyjából így, ha felelősen járnak el a szereplői.

  Járjon el ön is felelősen, és amikor teheti, maradjon otthon, csökkentse minimálisra a találkozásai számát!

 • Nem csak az Abbey road híres zebráját lehet végre gond nélkül újrafesteni, miután sem turisták, sem helyiek nem nagyon vannak az utcán, de ugyanilyen üres a 9 milliós város nagy része is. A BBC videóján nézheti meg, hogyan tekint le a néptelen utcákra a London Eye, kong az ürességtől  a Big Ben környéke, némul el a parlament körüli rész.

 • Mint arról mi is beszámoltunk, Boris Johnson brit miniszterelnök helyi idő szerint pénteken délelőtt 11:15-kor jelentette be Twitterén, hogy megfertőződött az új típusú koronavírussal. Saját elmondása szerint csak enyhe tüneteket érzékelt magán, ám a brit tisztifőorvos, Chris Whitty javaslatára csütörtök délután elvégezték rajta a tesztet, melynek eredménye pozitív lett. Ezzel ő lett az első vezető politikus a világon, aki megfertőződött a vírussal.

  Johnson bejelentése után nem sokkal a 10 Downing Streetet pásztázó tévékameráknak sikerült lencsevégre kapniuk, ahogy Dominic Cummings, a miniszterelnök főtanácsadója futva távozik a miniszterelnöki rezidenciáról a brit twitterezők nagy mulatságára.

  Sokan ugyanis Cummingsot sejtik a brit kormány mostanra elvetett, ám korábban hetekig fenntartott stratégiája mögött, ami engedte volna a koronavírus szabad terjedését az országban, annak érdekében, hogy a népesség 60-70 százaléka minél hamarabb megfertőződjön, ezzel nyájimmunitást alakítva ki. 

  Múlt vasárnap a Sunday Times írt arról, hogy értesüléseik szerint egy februári privát megbeszélésen maga Cummings vázolta fel a nyájimmunitásra törekvő tervet, melyet a lap szerint a következő módon mutatott be:

  Nyájimmunitás, a gazdaság megvédése. Ha ez azt jelenti, hogy meghal néhány nyugdíjas, ez van.

  A brexit-népszavazás előtt a Leave kampány stratégájaként dolgozó Cummings tagadta, hogy ez elhangzott volna a szájából.

  Johnsonon kívül a brit kormányból Matt Hancock egészségügyi miniszter tesztje is pozitív lett, melyet másfél órával Johnson után, a miniszterelnökhöz hasonlóan a Twitteren jelentett be. Szerdán számoltunk be arról, hogy a brit trónörökös, Károly herceg is megfertőződött, ám neki is csak enyhe tünetei vannak. Károly herceg és Johnson is két hete találkozott utoljára a 93 éves II. Erzsébet királynővel.