Berta, Bettina
17 °C
31 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Denisz Szverdlov moszkvai mérnők ma már alapvetően Londonban él, Arrival nevű buszcége nagyon sikeres lett, 800 főt alkalmaz. Az Arrival most bejelentette, hogy olyan buszt fejlesztett, amely képes a társadalmi távolságtartás (social distancing) szabályainak kezelésére.

  A teljesen elektromos busz fejlesztői azt az igényt ismerték fel, hogy a reptereken, metrókban, távolsági buszokon egymáshoz közel kerülő, akár távoli országokból érkező utasok között sokaknak csökkent a biztonságérzete. 

  Az Arrival azonban olyan buszokat tervez, amelyek valóban kezelik a társadalmi távolságtartási intézkedéseket. Mint azt az RBTH.com írja, a júniusban bejelentett újdonság lényege egy olyan nagyon rugalmas, könnyen átállítható belsővel tervezett busz, ahol mind az ülések elrendezése, mind a belső plasztikfalak könnyen átalakíthatóak és az ideális belső kialakítás, a járvány időszakban egy szűkített létszámot szállítani képes, de a távolságtartást betartó busszá alakítható.

  Az üléseket egyszerűen lehet különféle konfigurációkba cserélni, vagy egyes székek akár könnyedén eltávolíthatók is. A plexiüveg-sorompók mellett minden jelzőeszköz is érintésmentes, okostelefonos appról indítható.

  A cég abban "bízik", hogy a következő években a fennmaradó korlátozások miatt még komoly igény lehet a repterek, illetve a városok részéről a kontaktmentes buszokra.

 • Egy hidegfrontnak köszönhetően elég sok hó esett az Alpok 2500 méter feletti területein, írja az Időkép.

  Ezekben a régiókban nyáron sem ritka a havazás, bár általában szükség van hozzá egy hidegfrontra. Most adottak voltak a körülmények, és körülbelül 20-40 centi hó hullott a hegyekben. Az Időkép szerint Ausztriában, Olaszországban, Svájcban és a Bajor-Alpokban is esett a hó.

  Valahogy így néz ki a helyzet például 2962 méter magasban:

   Az Időkép azt is megjegyzi, hogy nem lesz túlságosan tartós ez a hó, és napokon belül ezekben a régiókban is újra nyárias időjárásra lehet számítani.