Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az uráli bagoly fészkelését mestereséges költőládákkal segítjük elő. Mivel ezekbe a magasra kihelyezett ládákba nem lehet belelátni, ezért a tetejükre egy tükröt erősítünk, és ezen keresztül tudjuk leellenőrzni, hogy van-e benne fészkelés.

  A tavaszi ellenőrzések során az egyik ilyen mátrai költőládánál azonban nagy meglepetés érte kollégáinkat, uráli bagoly ugyan nem volt benne, de egy nőstény vadmacska foglalta azt el.

  A minap visszaellenőrizve a költőládát már a cseperedő kismacskákat lehetett látni a tükrön keresztül.

  Egészen ritka eset, hogy vadmacska mesterséges odúban szaporodjon, ám ez is felhívja arra a problémára a figyelmet, hogy nagyon kevés a hazai erdőkben az idős fa, melyekben nagy méretű természetes odúk keletkezhetnének – írja a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága Molnár Márton természetvédelmi őrre hivatkozva.

 • Mint ismert, szerda este a Puskás Arénában rendezik meg a második számú európai labdarúgó-kupasorozat, az Európa-liga fináléját. A budapesti döntőben a spanyol Sevilla és az olasz AS Roma lép pályára, a mérkőzést pedig nagyjából 65 ezer ember követi élőben majd a helyszínről.

  Képernyőkép 2023-05-31 205459.png

  Az eseményt óriási érdeklődés övezi, és még az is előfordulhat, hogy a Puskás Arénában világsztárokba botlik az ember: az olasz Måneskin frontembere, aki a zenekarával egyébként május 16-án adott koncertet Budapesten, szintén a lelátón foglal helyet.

  Képernyőkép 2023-05-31 205432.png

  Damiano David tegnap este indult a társaságával Rómából, amit az Instagram-sztorijában dokumentált, ma délután érkezett meg Budapestre, ahol a Radio Romanista riportere egy fél mondat erejéig még a mérkőzés előtt mikrofonvégre kapta.

  A laroma24 később a belvárosban kapta el az énekest.

 • Képeken, ahogy Chris Serrano szabadesés közben írja alá új főnökével, Jack Peagammal a munkaszerződését. Egy vakmerő álláskereső megkapta álmai munkáját, miután egy repülőgépből ugrott ki egy érdekes feliratú kartonpapírral a kezében. Serrano, a Floridában élő kreatív igazgató le is filmezte magát ejtőernyőzés közben, ahol egy kartondarabot tartott a kezében, melyen az „állást keresek” felirat szerepelt.  Ez követően a klipet a LinkedIn-en tette közzé a következő szöveggel: „Múlt héten elbocsátottak. Szóval addig lógok a levegőben, amíg nem találok új melót – szó szerint. Ha egy díjnyertes kreatívot keresel, aki keményen dolgozik, vállalja a kockázatot, és tudja, hogyan kell egy ejtőernyőt elcsomagolni, keress bátran.”

 • Megvillantotta az izmait.

  Fotó: YouTube / Frizbi TV
  Fotó: YouTube / Frizbi TV

  Az egykori VV-győztes több mint egy évvel ezelőtt vetette bele magát a testépítésbe, mostanra pedig valóban kezd látványos eredményeket elérni. A görög származású valóságshow-hős az egykor ikonikus, kérdőjel formájú testalkatát mostanra sikerült kemény edzésekkel – és bevallása szerint néhány pörgetőszerrel – izomkolosszussá gyúrnia. 

  Közösségi oldalára feltöltött videójában az izomceleb szigorú tekintettel őrzi érdi rezidenciájának udvarát, miközben az izmait fitogtatja.