Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az új törvény szerint a háziállatok már nem tárgyak, hanem érző lények.

  GettyImages-56316159
  Fotó: Tim Graham / Getty Images Hungary

  A január 5-én érvénybe lépett rendelkezés fő célja, hogy amennyiben a családtagok szétválnak, az állatok jóléte is védve legyen a párok közötti jogi vita során. Ez azt is jelenti, hogy a spanyol bíróságnak ezentúl ugyanolyan komolyan kell vennie az állatok elhelyezését, mint bármely más családtagét, és el kell dönteniük, hogy ki kapja meg a felügyeleti jogot.

  Ez a változás jelentősen javítja majd az állatok jólétét, miközben tiszteletben tartják az alapvető jogaikat is.

  Az állatokat többé nem lehet elhagyni, lefoglalni vagy engedély nélkül elvinni, ez pedig majdnem minden állatot, háziasított és vadon élőt egyaránt érint.

  Európán belül Franciaország, Németország, Svájc, Ausztria és Portugália már jó ideje érző lényként tekint az állatokra, így ezekben az országokban is szem előtt tartják jogaikat. Ha minden jól megy, a jövőben több ország is is hasonló háziállat-szabályokat vezethet be.

 • Az RTL Klub Reggeli című műsorának vendége volt.

  Mint arról korábban az Index is beszámolt, májusban már egy éve lesz, hogy megszületett Ada kislánya, aki a kifejezetten különleges Freya nevet kapta. A műsorvezető az elmúlt hónapokban nem igazán mutatta meg kislányát, hétfő reggel azonban kivételt tett, és videohívás közben az egész ország megcsodálhatta a csöppséget. 

  A műsor ominózus részletét itt nézheti vissza:

 • A külföldi pletykalapok legalábbis erre gyanakodnak.

  Korábban már az Index is beszámolt a hírről, miszerint tizenhat együtt töltött év után felbontja házasságát a DC-filmek sztárja, Jason Momoa és kedvese, Lisa Bonet. A színészek egy meglehetősen spirituális töltetű Instagram-posztban tudatták követőikkel a megrázó hírt, amelyből nem feltétlenül derült ki a válóok, csupán az, hogy az egymás iránt érzett szeretetük átalakult formában továbbra is megmarad.

  A külföldi pletykalapok most úgy vélik, a háttérben Momoa egykori színésztársa, a Trónok harca című sorozatban Daenerys Targaryent alakító Emilia Clarke állhat, tavaly nyáron ugyanis egy meglehetősen gyanús fotót posztolt a színész a színésznővel.

  Életem holdja. Gyönyörű vagy, és örökké szeretni foglak

   – írta a fotóhoz Momoa, amelyen Clarke épp az ölében ül. Íme: 

 • Ahogy arról már egy évvel ezelőtt is beszámoltunk, január harmadik hétfője az év legdepresszívebb napja. Az Independent cikke szerint a Blue Monday kifejezést Cliff Arnall pszichológus találta ki, és 2005-ben terjedt el a köztudatban.

  giphy (17).gif
  Fotó: Giphy.com

  A szakember felfedezésének ugyan semmilyen tudományos alapja nincs, több oka is van annak, hogy erre a dátumra esett a választása:

  • a karácsonynak már rég vége,
  • az időjárás általában rossz,
  • az emberek többségét motiválatlanság gyötri,
  • a fizetés még messze jár,
  • nem is beszélve arról, hogy hétfő van.

  Ez az öt dolog pedig már elég is ahhoz, hogy rosszul érezzük magunkat. Nem érdemes azonban ezen keseregni, holnap már minden jobb lesz.