Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Hím szumátrai orrszarvúborjú született a hétvégén az indonéziai Szumátrán, ahol már csak alig ötven példány él a veszélyeztetett fajból. – írja az MTI. Az újszülött borjú 25 kilósan jött világra a sziget déli részén, a Lampung tartománybeli Way Kambas Nemzeti Parkban létrehozott rezervárumban.

    A kis hím borjút szombaton reggel látták meg a rezervátum munkatársai anyja mellett. Közlésük szerint tíz nappal hamarabb született, mint várták, de szemmel láthatóan jól van, már felállt, járni és szopni is tud. Érdekesség, hogy a borjú apja, Harap 2006-ban a Cinncinati Állatkertben született, és a hím volt az utolsó szumátrai rinocérosz, amelyet hazatelepítettek, ezzel jelenleg már a világ összes szumátrai orrszarvúja Indonéziában él.

    A Természetvédelmi Világszövetség vörös listáján a kihalás szélén álló fajok között szerepel a szumátrai rinocérosz, amelyből mindössze 30 felnőtt példány maradt.

    Siti Nurbaya Bakar indonéz környezetvédelmi és erdészeti miniszter közleményében emlékeztetett rá, hogy idén már a második szumátrai orrszarvúborjú született meg, és hangsúlyozta, hogy a kormány mindent elkövet az orrszarvú-populáció megőrzése érdekében.