Magyar sikerekkel jövünk ki a vízből

2013.06.16. 20:21 Módosítva: 2013.06.16. 20:24
Ha egész hétvégén strandolt, ha most éledezik a péntek este kezdődött kocsmatúrák után, ha leugrott a telekre, a Balatonhoz vagy ha hírfüggő, és azt se tudta hova kapja a fejét az egész hétvégi hírcunamiban, ez itt a Napi napi különkiadása, az Index kétnapos hétvégi hírösszefoglalója. Minden egy helyen, ha csak egyet kattint, ez legyen.

ÉLES BÍRÁLATOKAT KAPOTT A MAGYAR KORMÁNY A VELENCEI BIZOTTSÁGTÓL

A hétvégén hivatalosan is közzétették a Velencei Bizottságnak korábban egy technikai malőr miatt ámenetileg már megjelent hivatalos jelentését. A dokumentum szerint az alaptörvény márciusi módosítása „mind az emberi jogok, mind az igazságszolgáltatás, mind az alkotmánybíróság tekintetében [...] hiányosságokat teremt, vagy állandósít a magyar alkotmányos rendszerben”. A dokumentumban hangsúlyozzák azt is, hogy a magyar alaptörvényt nem szabadna politikai eszköznek tekinteni.

MÉG IDÉN BEZÁRHAT A JÓZSEFVÁROSI NÉGY TIGRIS PIAC

A józsefvárosi önkormányzat „nyomatékosan kérte” a távol-keleti piacnak ingatlant bérbe adó két állami vállalatot, a MÁV egy ingatlankezelőjét és a Magyar Nemzet Vagyonkezelő Zrt.-t, hogy mondják fel a bérleti szerződést, jelentette be Kocsis Máté polgármester vasárnap. Ha eleget tesznek a kérésnek az állami cégek, akkor még idén bezárhat a kínai piacként elhíresült, de egyre inkább vietnamiak által működtetett, sok közbiztonsági problémát is jelentő piac.

ÖSSZEVERTÉK A BÖRTÖNBEN SZITA BENCE EGYIK GYILKOSÁT

A 11 éves Szita Bence gyilkosait, a nem jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélt B. Józsefet és K. Józsefet a kaposvári börtönben megverték megyei hírportálok szerint; a Velvet úgy tudja, a két elítéltből csak az egyiket bántották. Ami biztos, a megtámadott férfi vagy férfiak a történtek után egészségügyi ellátásra szorultak.

BAJNAI GORDON SZERINT NEMCSAK KORMÁNY-, HANEM KORSZAKVÁLTÁS IS KELL JÖVŐ TAVASSZAL

Bajnai Gordon szerint a párt nélküli szavazók megnyerése szükséges az ellenzék választási győzelméhez. Ezeknek a szavazóknak a megnyeréséhez az kell, hogy garanciát adjanak nekik: 2014 után korszakváltást hajtanak végre, amihez pedig egy hiteles pártot kell felmutatniuk. Az Együtt 2014 vezetője erről a két hónapos országjárásukat lezáró budapesti rendezvényen beszélt.

HÉTFŐN MEGNYÍLHATNAK A FŐVÁROSI ALSÓ RAKPARTOK, ÉS RÉSZBEN A MARGITSZIGET IS

Az árvíz levonulásával megkezdődött a helyreállítás Budapesten is. Az alsó rakpartokat tisztítják, azt hétfőtől már használhatják az autósok. A Margitszigeten néhány zöld területen még áll a víz, így szerdától egyelőre csak a Danubius szálló környéke nyílhat meg. Ezután is csak az Árpád híd felől lehet megközelíteni a szigetet, a Margit híd felőli bejárat zárva marad, és egyelőre nem is lehet tudni, hogy a teljes nyitás mikorra várható.

ELTŰNT EGY 13 ÉVES KISFIÚ TÁRNOKRÓL

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Érdi Rendőrkapitánysága felhívást adott ki szombat este egy 13 éves kisfiú eltűnése miatt. Vidák Kálmán június 14-én 9 óra körül a tárnoki Iskola utcában lévő II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolából kiszaladt, és azóta nem tudni, hol van. A hírek szerint a kisfiú a rosszul sikerült bizonyítvány miatt nem mert hazamenni.

BALESETNÉL HELYSZÍNELŐ RENDŐRAUTÓNAK ÜTKÖZÖTT EGY BETEGET SZÁLLÍTÓ MENTŐAUTÓ

Két ember megsérült abban a mentőautóban, amelyik egy korábbi baleset miatt útlezárást biztosító rendőrautónak hajtott szombat éjszaka Zala megyében.

SIKERESEK VOLTAK A MAGYAR ÚSZÓK A RÓMÁBAN, EZÜSTÉRMES LETT A VÍZILABDA-VÁLOGATOTT A VILÁGLIGÁBAN

Jakabos Zsuzsa két számban, 400 méteres vegyesúszásban és 200 pillangón is nyert, ráadásul a szépségével is lehengerelte az olaszokat, két lap galériát is közölt róla. A magyarok pénteken és szombaton is négy-négy számban nyertek, a hétvégén Jakabos mellett Gyurta, Kis és Bernek szerzett aranyérmet. Vízilabdázóinknak egy ezüstérmet hozott a hétvége, a Világliga döntőjében a szerbektől kaptak ki 12-9-re.

TIZENEGY MAGYAR ÉRMET, EBBŐL HÁROM ARANYAT HOZOTT A KAJAK-KENU EURÓPA-BAJNOKSÁG

A magyarok három arany-, három ezüst- és öt bronzéremmel térnek haza a vasárnap véget ért portugáliai Európa-bajnokságról. Vasárnap Janics Natasa Kovács Katalinnal párban aranyérmet nyert a portugáliai kajak-kenu-Eb-n 200 méteren. Janics fél órával korábban egyesben a harmadik helyen ért célba.

FUTAMOT NYERT EGY 16 ÉVES MAGYAR KAMIONVERSENYZŐ

Major Benedek a kamion-Eb történetének legfiatalabb futamgyőztese lett. A fiatal magyar versenyző ráadásul rajt-cél győzelmet aratott, és mindezt úgy, hogy közúton még nem is vezethet, mivel nincs jogosítványa.

BRAZÍLIA GYŐZELMÉVEL KEZDŐDÖTT A KONFÖDERÁCIÓS KUPA

Szombat éjszaka megkezdődött a Konföderációs Kupa, a brazilok 3-0ra verték Japánt. A torna, amin az olaszok, spanyolok, Uruguay, Nigéria, Tahiti és Mexikó vesz részt, a jövő évi világbajnokság és a 14 kamerából álló gólbíró-rendszer főpróbája.