Balos volt a hétvége

2013.06.23. 19:50 Módosítva: 2013.06.23. 20:35
Ha egész hétvégén strandolt, ha most éledezik a péntek este kezdődött kocsmatúrák után, ha leugrott a telekre, a Balatonhoz vagy ha egyszerűem hírfüggő, és azt se tudta hova kapja a fejét az egész hétvégi hírcunamiban, ez itt a Napi napi különkiadása, az Index kétnapos hétvégi hírösszefoglalója. Minden egy helyen, ha csak egyet kattint, ez legyen.

MEGKEZDTE A TÁRGYALÁSOKAT AZ MSZP ÉS AZ EGYÜTT 2014

Szombaton ült először tárgyalóasztalhoz Mesterházy Attila és Bajnai Gordon, az őszre dőlhet el, lesz-e közös baloldali lista, vagy más típusú együttműködésben maradnak. Személyi kérdések egyelőre nincsenek napirenden, elvekről., tárgyalási menetrendről volt szó a beszámolók szerint, illetve mindketten biztosították a másikat, hogy eltudják egymást képzelni miniszterelnökjelöltként.

   D  AS20130622011

ÚJRA VOLT SZÁRSZÓI TALÁLKOZÓ, AZ INDEXET KIDOBTÁK

Szombat este gyülekeztek, vasárnap tanácskoztak Farkasházy Tivadar szárszói telkén a tíz év szünet után újból megrendezett találkozón a balliberális értelmiségiek. Az eseményről szóló riportunkat itt találják, ennek sajnálatos következményeként tudósítóinkat kidobták. A vasárnap délelőtti Bajnai-Mesterházy felszólalásról még beszámoltunk, a tanácskozáson résztvevők összeségében a Bajnai miniszterelnöksége mögötti összefogást sürgették.

SNOWDEN MOSZKVÁBA ÉRKEZETT, DE NEM KÉRT MENEDÉKJOGOT

Az Egyesült Államokban kémkedéssel vádolt kiszivárogtató elhagyta hongkongi búvóhelyét, és a Wikileaks állítása szerint segítségükkel Moszkvába érkezett. Az oroszok nem tervezik feltartóztatni, végső úticélja Venezuela lehet. Vagy Ecuador, a moszkvai reptéren ugyanis állítólag az ecuadori nagykövetség orvosa vizsgálta meg a kiszivárogtatót. Az amerikai igazságügyi minisztérium jelezte, hogy együtt akar működni a férfi lehetséges célországaival. Szombaton derült ki , hogy Snowden ellen az Egyesült Államokban vádat emeltek. Kémkedéssel, kormányzati tulajdon eltulajdonításával, valamint azzal vádolta meg az amerikai igazságügyi minisztérium, hogy szándékosan közölt titkos hírszerzési információt jogosulatlan személlyel.

HÚSZPERCES TAPSSAL BÚCSÚZTAK ALFÖLDITŐL A NEMZETIBEN

A június 31-ig hivatalban levő Alföldi Róbert vezette Nemzeti Színház utolsó elődadása volt szombat este a Mephistó. A közönség hosszú tapssal, transzparensekkel és az Il silenzioval búcsúzott a társulattól. Alföldi Róbert utolsó Nemzeti Színház-beli rendezését, a hatalom és a művész viszonyát vizsgáló Mephistót a májusi bemutató után tízszer játszották el. A darabról írt kritinkákat itt olvashatják. A Nemzeti Színházban az évad utolsó napján, június 30-án az elmúlt öt év lezárásaként búcsú gálaestet tartanak, amelyen írók, költők, zenészek, színészek köszönnek el a színház elmúlt korszakától.

   alföldi nemzeti

TÜNTETÉS BRAZÍLIÁBAN ÉS ISZTAMBULBAN, ÁRVÍZ INDIÁBAN

  • 560 halottról és 13 ezer eltűnt emberről számoltak be az indiai áradások kapcsán, az ország északi részét felkészületlenül érte a vártnál két héttel előbb érkező monszun.
  • A török rendőrség szombaton vízágyúkat vetett be az isztambuli Taksim téren összegyűlt békés tüntetők ellen. Nagyképes beszámolónkat a török a helyzetrőlitt találja.
  • Brazília több városában ismét tüntetések kezdődtek szombat este, de már kevesebb résztvevővel, mint az előző napokban. Részletes beszámolónkat a helyzetről itt olvashatja.
  • RENDŐRÖK ZÁRTÁK LE AZ ARANYKÉZ UTCÁT

    Vasárnap reggel váratlanul rendőrök zárták le az Aranykéz utcát és több környező utcarészt, az ott lakókat se ki, se be nem engedték, a helyszínen láttak kommandósokat is, a környék felett helikopter körözött. Az akció bő egy óra alatt végetért, és kiderült, hogy az 1998-as robbantás helyszíni bizonyítási eljárása zajlott.

    PLETYKÁK ÉS KÉPEK AZ ÚJ IPHONE-RÓL

    Több helyen is jelentek meg képek a várhatóan ősszel, várhatóan Iphone 5S néven piacra kerülő ráncfelvart modell prototípusának belsejéről - legalábbis arról, amit annak mondanak. A képek alapján úgy tűnik, hogy gyorsabb chip, dupla ledes vaku és erősebb akkumulátor lehetnek a fontosabb újdonságok.

    A '97-ES TOUR-GYŐZTES JAN ULRICH IS DOPPINGOLT

    A profi karrierjét 2007-ben lezáró, olimpiai és világbajnok kerekes 1997-es sikere mellett ötször volt második a Touron. Több éve hírbe hozták már a vérdoppinggal, de csak most ismerte el. Ullrich úgy véli Armstrongot évekig védték a lebukástól, és ebben a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségnek is szerepe lehetett, de tudta, hogy nem úszhatja meg az amerikai. „Semmivel sem vagyok jobb Armstrongnál, de rosszabb sem. A múlt nagy hősei most olyan emberek, akik hibáztak, és ezzel meg kell birkóznunk."