Ilyen egy nyugtalan nap

2013.10.25. 19:00

GYURCSÁNY VISSZALÉPTETNÉ BAJNAIT ÉS MESTERHÁZYT

De legalább az egyiküket. A volt miniszterelnök megint a facebookon üzent: "Arra kérlek benneteket, hogy vizsgáljátok felül megállapodásotokat. Valamelyikőtök vagy mindkettőtök lépjen hátra és ha kell, nyissatok utat egyetlen közös miniszterelnök-jelölt számára". Az egyik megszólított, Bajnai Gordon szerint az MSZP és az Együtt-PM összefogása egyértelmű, világos alternatívát kínál a változást akaró választóknak.

MEGADTÁK MAGUKAT A HANGLEMEZKIADÓK

Ezentúl nemcsak a fizikai lemezeladások, de az iTunes, a Google Play és a streaming is beleszámít a MAHASZ slágerlistájába, tehát ezentúl valósabb képet kaphatunk az előadók valódi népszerűségéről. Máris nagyot fordult a világ, Fábián Juli helyett AVICII vezet Lady Gaga és Lana Del Rey előtt. 

CELEBEK IS VANNAK A NAV ADÓSLISTÁJÁN

   Közzétette azokat a frissített listákat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amelyeken a 180 napon keresztül folyamatosan fennálló 100 millió forint feletti tartozással rendelkező cégeket, illetve a több mint 10 millióval tartozó magánszemélyeket sorolja fel. A harmadik negyedév végi állapotok szerint nőtt a listán szereplő cégek és kismértékben csökkent a magánszemélyek száma. Ezek összesen legalább közel 240 milliárd forinttal lógnak, de a valós tartozás ennek többszöröse is lehet.

ROGÁN: JÖN A PÉNZÜGYI REZSICSÖKKENTÉS

Jövő év február 1-jétől havonta kétszer lehet majd ingyenesen készpénzt felvenni a pénzkiadó automatákból, összesen 150 ezer forintot - közölte Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Még pénteken benyújtják a Parlamentnek az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségét garantáló törvényjavaslatot. Mint mondta, a jogszabályt várhatóan november 11-én fogadja el a parlament.

S&P: MARADUNK A BÓVLIBAN, A HITELMINŐSÍTŐ KRITIZÁLT

Negatív kilátás maradt Magyarország BB adósságbesorolása mögött a Standard & Poor'snál, ami arra utal, hogy a hitelminősítő újra ronthatja majd a besorolást. A gyenge növekedés, a magas adósságállomány és a kormány intézkedései miatt alacsony befektetői bizalom indokolja a további leminősítés egyharmados esélyét – derül ki a hitelminősítő indokolásából.

JÖN A POSTA-TAKARÉK EGYÜTTMŰKÖDÉS

Piacvezető nagyságú szolgáltatót építene a kormány a Posta-Takarék együttműködésből, mondta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter. A kormány úgy döntött, hogy a frissen államosított takarékszövetkezeteket összefogó szervezet közel egynegyedes részesedést vásárol a Magyar Postában. A vételárról semmit nem lehet tudni. 

ELEGÜK VAN AZ ELSŐAJTÓS FELSZÁLLÁSBÓL

Betelt a pohár a BKV járművezetőinél: nem elég, hogy pluszfeladatként még az utasok jegyeit és bérleteit is ellenőrizniük kell, most kiderült, hogy hamis jegyekkel és bérletekkel folyamatosan tesztelik őket. Közben elvárják persze a menetrend betartását és a biztonságos vezetést. Az utasok a felszállás lassúsága miatt türelmetlenek, a helyzet tarthatatlan, állítják a szakszervezetek.

HATALMAS KITÖRÉS A NYUGTALAN NAPON

Magyar idő szerint 10 óra egy perckor X1,7-es erősségű napkitörés történt – ilyen utoljára májusban fordult elő. Arról még nincs információ, hogy hogy koronakilövellés is volt-e, az viszont biztos, hogy a kitörés rádiózavart is okozott. A napkitörések skáláján az X a legnagyobb kategória. A Nap elmúlt napokban igen aktív volt, az október 20 és 22. között történt kitörések a napokban érik majd el a Földet, gyengébb geomágneses vihart okozhatnak.

napkitores

KIVETÍTŐS SZEMÜVEGET TESZTEL A SAMSUNG

Kamerával és hangszóróval felszerelt szemüveg terveit szabadalmaztatta a Samsung. Az eszköz nem sokban különbözik a Google Glasstől, amit a keresőcég még csak fejlesztőknek ad el, és meglehetősen borsos áron. A dél-koreai szabadalmi hivatalhoz benyújtott dokumentumokból kiderül, hogy a Samsung elektronikus szemüvegét okostelefonhoz kell csatlakoztatni, hogy fogadni tudjuk vele a telefonhívásokat vagy zenét hallgathassunk. Az információkat a felhasználó szeme elé vetítik, mégpedig egy olyan különleges lencsével, amely áttetszővé válik, amikor éppen nincs használatban.

ELŐKERÜLT PUSKÁS SOSEM LÁTOTT SZÖGLETGÓLJA

Puskás Ferencnek szenteli ezt a hetet a Real Madrid, és többek között Puskás-szobrot avattak a spanyol főváros edzőközpontjában. Az átadás előtt a spanyolok egy filmet is bemutattak a Madriddal négyszeres spanyol gólkirály életéről. Ebben látható egy eddig nem közismert gólja, szögletből, ballal külsővel lőtt a kapuba. 

EGYHÓNAPOS ELTILTÁST KAPOTT A DURVA NŐI FUTSALLOS

Bernáth Csilla (Astra) labdarúgót egy hónapra eltiltotta a Fegyelmi Bizottság, mert a BME ellen, 6-1-es állásnál durván leütközte Molnár-Sáska Ildikót, aki súlyos sérülést (arccsonttörés, orrtörés) szenvedett. Huszár Viktor, a BME futsalklub elnöke az egyhónapos büntetést enyhének tartja.

Ildi serules