no

Ő-rü-let

2013.11.26. 19:00 Módosítva: 2013.11.26. 19:00

ÜRÜLÉKET ÉS PATKÁNYT ETETTEK A BÁNTALMAZOTT GYEREKEKKEL SZIGETSZENTMIKLÓSON

Egy házaspár évekig brutálisan bántalmazta három kiskorú gyermekét, és csak akkor kerültek a hatóságok látókörébe, amkor nem járatták őket iskolába. A kisgyerekek horrorisztikus fizikai, szexuális kínjainak, megaláztatásainak sokkoló részleteiről itt olvashat. A gyermekvédelmi intézményrendszer szereplőihárítják a felelősséget, a családtagok, a szomszédok semmiről se tudtak.

HATALMASAT BUKOTT A KARATEBAJNOK

Nem is akárhol, a hatszoros magyar karatebajnok, Huszár Antal féltékenységében meglátogatta a barátnőjét, akinél egy meztelen férfit látott, úgy döntött, hogy bemegy a házba, a nő viszont rendőrt hívott, ezért Huszár inkább távozott. Volna, a hátsó kerítést válaszotta, át akart lépni rajta, de eltörött egy léc, és a betonra zuhant. Nyaktól lefele lebénult, a csigolyáját meg kellett műteni, azóta visszatértek a reflexei.

SOKAT LOPOTT KALMAR, KÉT ÉVET KAPOTT

Négyszázezer fontot – mostani árfolyamon közel 150 millió forintot – lopott el a Morgan Stanley befektetési bank skóciai székhelyén dolgozó, magyar származású George Kalmar. Kedden letartóztatták. Az újság értesülései szerint a 39 éves Kalmar magas rangú befektetési bankár volt, sokáig észrevétlenül szívhatta le a pénzeket.

0,2 SZÁZALÉKKAL CSÖKKENTETTÉK A KAMATOT

3,2 százalékra vitte le a kéthetes betéti kamatot a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa. Ezzel egymást követően 16-odszor csökkentették a jegybanki alapkamatot, ismét új történelmi rekordmélységbe.

ELFOGADTÁK A KÖLTSÉGVETÉS FŐ SZÁMAIT

Elfogadta a parlament a jövő évi költségvetés fő számait. A bevétel 15 983 milliárd, a kiadás pedig 16 968 milliárd forint lesz, amiből az következik, hogy 984 milliárd forint hiányzik majd. Ez a korábban tervezettnél 60 milliárd forinttal, tehát a GDP 0,3 százalékával magasabb. Így a deficit 2,9 százalék helyett 3,2 százalék lesz – de az Uniónak várhatóan így is megfelel.

NAGY ÖSSZEGEKKEL TARTOZIK AZ ÁLLAM A CÉGEKNEK

Nem csak magának tartozik sokkal az állam, az államkincstár friss jelentése szerint rekordösszeggel tartoznak a cégeknek is. Pontosabban az államháztartáson kívüli szervezetekkel szembeni lejárt tartozásuk 88,9 milliárd forint volt októberben.

A KÖZÖSSÉG MENTHETI MEG A WINAMPOT

Több tízezren csatlakoztak ahhoz a kezdeményezéshez, hogy az AOL ahelyett hogy megszünteti a legendás zenelejátszó alkalmazást, inkább adja oda a közösségnek, vagyis tegye nyílttá a forráskódját. A cég nehéz helyzetbe került, mert közben a Micrsofot is bejelentkezett a Winampért, hogy felvásárolná, és így mentené meg. Vajon a Microsoft pénze, vagy a rajongók szeretete fog többet nyomni a latban?

TANANYAG LETT A FINAL CUT

A Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatási segédanyagaként, tankönyv mellé csomagolt ingyenes dvd-mellékletben jelent meg Pálfi György Cannes-t is megjárt mozgókép-újrahasznosítása, a Final Cut - Hölgyeim és uraim. A film 20 millió forintos állami támogatással készült egy év alatt, 450 kultfilmből összevágva.