Houdinit leleplezték, a NAV-ot nem vizsgálják

2013.12.06. 20:59

MANDELÁT GYÁSZOLJA A VILÁG

A tegnap elhunyt volt dél-afrikai elnököt gyászolja a világ. „Nem nagyon fogunk valaha is Nelson Mandelához hasonló államférfival találkozni" – mondta Barack Obama amerikai elnök a volt dél-afrikai elnök halálhírének bejelentése után. Obama visszaemlékezett rá, hogy első politikai szerepvállalása a dél-afrikai apartheid rendszer elleni tüntetésen volt. A Nobel-békedíjjal kitüntetett politikus halálhírét Jacob Zuma dél-afrikai elnök jelentette be az állami tévében. Mandelának állami temetése lesz jövő szombaton, és országszerte félárbocra engedik a nemzeti zászlókat.

150076824 10
Fotó: Tom Stoddart Archive

XAVÉRRAL JÓ LESZ VIGYÁZNI

Több mint negyven esethez riasztották pénteken délutánig a tűzoltókat a fővárosban az erős szél okozta károk miatt. Sok helyen hózápor alakul ki éjszaka, a hétvégi időjárás változékony lesz, a vasárnapi enyhe felmelegedésre pedig a hétfői hidegfront lesz a válasz. Xavér több halálos áldozatot is szedett. Skóciában egy teherautót sofőrrel együtt fújt el a szél, Angliában egy fa temetett maga alá egy férfit, míg Dániában szintén egy felborult teherautó követelt halálos áldozatot. 

EGY KISRÉSZVÉNYES FELJELENTETTE HERNÁDIT

Pótmagánvádas eljárás indult a Mol elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt ellen, írta a Mol pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A vádat egy korábbi Mol alkalmazott és kisrészvényes terjesztette elő. Állítása szerint a Mol-részvények értékének jelentős csökkenését az okozta, hogy a Mol tisztességtelen és törvénytelen módon jutott hozzá a horvát INA irányítási jogához. Az ügyet a Fővárosi Törvényszék tárgyalja.

ORBÁN SZERINT NEM KELL EXTRA NAV-VIZSGÁLAT

Nincs szükség extra vizsgálatra a NAV-botrány miatt Orbán Viktor szerint. Magyarországon mindenki tud arról, hogy komoly áfacsalások történnek. Szerinte az adócsalónak rács mögött a helye, a NAV-nak pedig az a dolga, hogy az ilyen emberekkel szemben eljárjon. Orbán azt mondta, nem tudnak dokumentumokról, a kormány arra vár, hogy konkrétumokkal álljon elő a volt NAV-dolgozó.

PINTÉR CSILLAGHÁBORÚS TERVE SEHOL

A Népszabadság rendőrségi értesüléseire hivatkozva azt írja, hogy határidőre már biztosan nem érkezik meg az a félezer korszerű automata sebességmérő, amelyet Pintér Sándor belügyminiszter már 2014 márciusától szeretett volna az utakon látni.A gyorsforgalmi utakra tervezett 365 fix telepítésű és 160 mobil sebességmérőre kiírt közbeszerzési pályázatot még le sem folytatták, ezért most kényszerűen meg kell meghosszabbítani a jelenleg is használt ötszáz sebességmérő bérletét. A fix traffipaxok rendszerbe állítására így csak 2015. tavaszi határidővel kerülhet sor.

JÖN A NETFLIX!

Nagyon ne örüljünk, egyelőre csak Franciaországig és Németországig ér el a világ legnagyobb online videotékája, de ha sikerül a terjeszkedés, a következő logikus lépésben már Magyarország is benne lehet. És akkor végre megtudjuk, miért vannak oda úgy az amerikaiak.

LELEPLEZTÉK, HOL CSALT HOUDINI

Houdinit minden idők legnagyobb illuzionistájának és szabadulóművészének szokás tartani. Most árverésre bocsátják a bilincset, amit az egyik leghíresebb, Kínai Vízi Kínzás című trükkjében használt (ebben három perc alatt szabadult ki a víz alól, összebilincselt kézzel). Egyben az is kiderült a vizsgálatakor, hogy preparált volt, ezért tudta levenni a kezéről olyan gyorsan a bűvész.