A csütörtökkrém-leves receptje

2013.12.19. 19:19

HÁZKUTATÁS VOLT AZ EX-NAVOS HORVÁTH ANDRÁSNÁL, MINDENT ELVITTEK

Házkutatást tartottak a nyomozók az áfaügyet kirobbantó Horváth Andrásnál. Elvitték a számítógépének a merevlemezét, sok iratot, és a zöld dossziét, amivel a parlamenti bizottsági meghallgatáson is megjelent. Horváth szerint a rendőrök azt közölték vele, hogy személyes adattal való visszaéléssel gyanúsítják.

ELMARASZTALTA A BÍRÓSÁG AZ ORFK-T

A bíróság szerint az ORFK nem vizsgálta meg elég alaposan, hogy a rendőrök miért nem segítettek munkatársunknak, Szász Barnának a Bajnai ellen tüntető szélsőségesek támadásánál, akik eltörték az orrát. Ezen felül a bíróság azt is kimondta: az ORFK azt sem vizsgálta meg érdemben, nem kellett-e volna valamilyen eszközzel fellépnie az ellentüntetőkkel szemben.

ELLENTMONDÁSOK A GYERMEKRÁKOS MAGYARÁZKODÁSBAN

Nem stimmel Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnökének magyarázkodása, miután cikkünkből és videónkból az látszik, hogy az alapítvány mentőjével furikáztatja magát a városban, ráadásul sokszor szabálytalanul kerüli ki a dugót. Összeszedtük az állításait, és megnéztük, mi igaz ezekből.

PUTYIN KEGYELMET AD HODORKOVSZKIJNAK

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, a közeljövőben megkegyelmez Mihail Hodorkovszkij bebörtönzött orosz olajmágnásnak. Az elnöki kegyelmet hamarosan alá fogja írni. Hodorkovszkij ügyvédei azonban közölték, semmiféle kegyelmet nem kért a Jukosz volt vezetője, és különben is, 2014 augusztusában egyébként is szabadulna a börtönből.

A PANELESEK BUKHATJÁK A HARMADIK REZSICSÖKKENTÉST

Az eddigieknél kisebb és szűkebb körű lehet a jövőre ígért újabb rezsicsökkentés azért, hogy kevesebbe kerüljön a költségvetésnek. Fónagy János, az NFM parlamenti államtitkárának nyilatkozata alapján úgy tűnik, hogy a 2014-es mérséklés csak két üzletágra, az áram- és gázszolgáltatatásra korlátozódik majd, vagyis kimarad ebből a távhő, a víz- és a csatorna, valamint a szemétszállítás és kéményseprés díja is.

PINTÉR ATTILA AZ ÚJ SZÖVETSÉGI KAPITÁNY

A várakozásokkal ellentétben nem külföldi edzője lett a magyar futballválogatottnak, hanem a Győr trénere kapta meg a posztot.  A pénz is szerepet játszott a döntésben, és az is, hogy minél hamarabb kellett kapitány.

MEGINT MAGYARÉ A NAP FOTÓJA A NASA-NÁL

Ezúttal Francsics László fényképét találta az amerikai űrkutatási hivatal érdemesnek arra, hogy kitegye a weboldalára a Nap képe rovatba. A fotó a teliholdat ábrázolja egészen káprázatos színekkel.

WEBKAMERÁN ÁT KUKKOL A MACBOOK

Riasztó biztonsági rést fedeztek fel amerikai kutatók a Macbook laptopok rendszerében. A gépek webkamerája távolról bekapcsolható anélkül, hogy az aktív kamerát jelző kis fény kivillanna. Így a nyitott gép kameráján át a felhasználó tudta nélkül lehet fotókat vagy videókat rögzíteni.

TÉVÉS DÍJAT KAPOTT AZ X-FAKTOR

Hír és hírháttér kategóriában a Hír TV kapta meg az első helyet, az RTL Klub X-Faktor című műsora a zene kategóriában végzett az élen. A dokumentumfilmek versenyében Skrabski Fruzsina munkája, az MTV-ben bemutatott Elhallgatott gyalázat című film nyert. Minden díjazott itt