Ha péntek, akkor csak csajok, pasik

2014.01.03. 19:38

ELHUNYT HELYEY LÁSZLÓ

Helyey november közepén Molnár Ferenc Üvegcipő című darabjának soproni próbáján lett rosszul, légszomja lett, és elesett. Kórházba szállították, ahol kiderült, hogy tüdőembóliája van. Ekkor a lapoknak úgy nyilatkozott, hogy május óta voltak egészségügyi problémái, átesett több antibiotikumos kezelésen, és allergiás tüdőgyulladással is kezelték. Nem javult az állapota, sőt az orvosok sokáig nem is tudták, mi a baja. Életének 66. évében halt meg, az Újszínház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

D SAK20040218009
Fotó: Sándor Katalin

MEGLETT A 4 MILLIÓ FOGLALKOZTATOTT

Tavaly szeptember és november között 4 millió 12 ezer fő volt a foglalkoztatottak létszáma, 87 ezer fővel több, mint egy évvel korábban - jelentette a KSH. A munkanélküliek száma 57 ezer fővel volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban, a munkanélküliségi ráta pedig 9,3 százalékra csökkent. Rekord rekord hátán.

 

KÖZMUNKÁSOKAT GÁZOLTAK HALÁLRA KARCAGNÁL

Három, az út szélén dolgozó közmunkást ütött el délután egy személyautó a 4206-os úton, amikor áttért a szembe jövő sávba. A baleset okai egyelőre nem ismertek. Két közmunkás meghalt, a társuk könnyebb sérülésekkel megúszta. 

KISEBB LETT A TAVALYI HIÁNY

  • 929,2 milliárd forintos hiánnyal zárta a központi költségvetés 2013-at pénzforgalmi szemléletben,
  • ez GDP-arányosan 3,2 százalékos hiánynak felel meg,
  • viszont több egyszeri tétel miatt az EU felé elszámolt eredményszemléletűnek nevezett hiány csak 2,7 százalék körüli lesz - és ez az, ami igazán számít!
  • és a legjobb, hogy a végső hiány akár 2,3 százalékra is csökkenhet, ez a takarékszövetkezeti integráció elszámolásaitól függ, írta a portfolio.hu - minden kiderül majd tavasszal, addig meg reménykedhetünk.

HÓKÁOSZ AMERIKÁBAN

Összesen 4000 légijáratot kellett törölni, és az iskolákat bezárták a -25 fokos hideg és a bő félméteres hó miatt az USA északi államaiban. A rossz idő 22 államot és 100 millió embert érint, New Yorkban és Massachusetts-ben a legrosszabb a helyzet, ami hasonlított a több ezer kilométerrel északibb fekvésű Alaszka időjárására. a viharnak már halálos áldozata is van.

VALAKIT MEGVERTEK SEPSISZENTGYÖRGYÖN, MERT NEM MAGYAR

A volt politikus állítása szerint etnikai bántalmazás áldozata lett: szilveszter éjjel öt-hat fiatal állta körbe az erdélyi város központjában és ütlegelni kezdték, amikor nem tudott magyarul válaszolni nekik. A férfi feljelentést tett.

SCHUMACHER A 45. SZÜLETÉSNAPJÁN IS KÓMÁBAN

A vasárnap síbalesetet szenvedett, hétszeres F1-világbajnok állapotában nincs változás. Az orvosok nem jósolnak, nem adnak ki újabb információkat, hacsak változás nem történik. Reggel megérkezett a grenoble-i kórházba a bajnok felesége, Corinna Schumacher, apja, Rolf és testvére, Ralf Schumacher.

SZELES MÓNIKA ELJÖN A MAGYAR TENISZ NAPJÁRA

Magyarország rendezi február 3-9. között a  női tenisz Federation Kupa Euro-afrikai zónájának csoportmeccseit. A magyarok is játszanak, a torna díszvendége pedig egy igazi világsztár lesz: Szeles Mónika, aki gyerekekkel fog együtt játszani, és népszerűsíti a teniszt.

VESZÉLYES LEHET TÖBB NÉPSZERŰ ROUTER

Backdoort, vagyis hátsó bejáratot talált egy francia hekker több népszerű hálózati eszköz szoftverében. Ezek lényegében azt teszik lehetővé, hogy a routereknek a jelszó ismerete nélkül is utasításokat adhasson ki egy betolakodó. Az érintett készülékek listáját errefelé találja.

KÉTMILLIÁRDOS BÍRSÁG A FAMILY GUY-KALÓZNAK

10,5 millió kanadai dolláros büntetést kapott az a férfi, aki a Family Guy és Simpsons rajzfilmsorozatok kalózverzióit tette elérhetővé a weboldalán. 2008 óta 87 millió látogatója volt az oldalnak, ami egyébként jogsértő tartalmat nem tárolt, csak lejátszó szoftvert adott és linkeket.