Nincs annál fontosabb, mint hogy tél van

2014.01.23. 18:59

KÖZELÍT A TÉL

Hervad már ligetünk, s díszei hullanak – ennél szebben mi sem tudjuk megfogalmazni, hogy az elhúzódó ősz helyébe lépő korai tavaszt ma a tél váltotta fel. A keleti végeken havazni kezdett, ami pénteken a nyugati megyékre is kiterjed majd. Lesz ónos eső, fagy, és ami a tél legbiztosabb jele: figyelmeztetést adott ki a katasztrófavédelem! 20-25 centi hó is eshet. Állítólag mindenki felkészült a nem várt téli eseményre.

Nézze meg minden idők legszebb hógifjét!
Nézze meg minden idők legszebb hógifjét!
Fotó: 25.media.tumblr.com

A BALOLDALI VÁLASZTÁSI VÉRSZERZŐDÉS KIIZZADTA A KÖZÖS NEVÉT

Összefogás - ez lesz a közös listával és közös egyéni jelöltekkel a Fidesz leváltására készülő MSZP, Együtt-PM és DK választási szövetségének a neve. Pedig ha az Index olvasóin múlna, a baloldali tömörülés Milyen Feri? néven szerepelne a szavazólapokon.

BESZAKADT A FORINT

Csúnyán beesett a forint csütörtök délután az euróval szemben, ráadásul a magyar államkötvény iránt sem tolongtak a vevők. Forint az euróval szemben 305 fölé ment, ilyenre kilenc hónappal ezelőtt volt utoljára példa. Ráadásul a most átvitt 304-es szint technikailag fontos volt.

ELADJÁK A NEMZETI SPORTOT ÉS A NÉPSZABADSÁGOT

Alapjaiban rendezi át a magyar lappiacot a Ringier-Axel Springer fúzió: az érdekeltségeik egy részét eladják az osztrák Vienna Capital Partnersnek, többek között a Népszabadságot, a Nemzeti Sportot, nyolc megyei napilapot, a Világggazdaságot, a Vasárnap Reggelt és számos magazint, többek között a hot!-ot, a Lakáskultúrát és a Fannyt.

ÉRDEKLI AZ INA AZ OROSZOKAT

Korántsem zajlottak olyan baráti légkörben az orosz–magyar tárgyalások a múlt héten Moszkvában, mint amire a hivatalos kormányzati nyilatkozatok alapján gondolni lehetett – értesült a Figyelő. Külön érdekes, hogy híreik szerint a tártgyalásokon előkerült a Mol horvátországi nagybefektetése, az INA is. A megbeszélésen az oroszok komolyan érdeklődtek a Molnak az INA-ban meglévő részesedése iránt.

POLGÁRHÁBORÚS ÁLLAPOTOK KIJEVBEN

A válság rendezése érdekében rendkívüli parlamenti ülést tartana pénteken Viktor Janukovics elnök. A felhívásra az ellenzék egyelőre nem reagált. A tüntetések ma Lvovra (Lembergre) is átterjedtek, ahol a tüntetők lemondatták a kormányzót. Az elharapódzó erőszak miatt Angela Merkel és Mihail Gorbacsov is aggodalmát fejezte ki.

ÚJ FELSŐSZINTŰ DOMÉNEK JÖNNEK

Február 4-től nagyjából ezer új felsőszintű domén (TLD) válik elérhetővé az interneten. Ilyen lesz például a .ninja, a .guru vagy a .luxury. Eddig az alternatív webcímvégződések nem hoztak nagy érdeklődést, az áttörést az hozhatja, hogy lesz több tucat nem latin végződés, többek közt a kínai, arab és cirill ábécé betűivel, amelyek több milliárd felhasználót érdekelhetnek.

MEGHALT A GÉPPUSKA-LÁBÚ VÁRADY BÉLA

Mára virradóra, hatvan éves korában meghalt Várady Béla, a Vasas futballistája. A hatalmas lövéseiről elhíresült Várady 1977-ben Európa gólkirálya volt 36 találattal, ezért a teljesítményért megkapta az Ezüstcipőt. A válogatottban 1972-82 között 36 mérkőzésen 13 gólt szerzett, tagja volt az 1972-es, müncheni olimpián ezüstérmet nyert csapatnak.

BÓNUSZ TREKK SZARVASTÓL: OROSZ, MAGYAR, KÉT JÓ BARÁT:

russia stronk
Fotó: Szarvas