Gyurcsány holtversenyt futott Vonával

2014.04.18. 19:06

LEGALÁBB TIZENHÁROM HALOTT A MOUNT EVERESTEN LEZÚDULT LAVINÁBAN

A Mount Everest déli oldalán legalább 13 embert ölt meg a lavina, de valószínűleg még további három másik áldozat is van, egyelőre keresik a tetemeket. Soha ennyi halott nem volt még lavinaomlásban a Mount Everesten.

photo2
Fotó: Fiantok Dániel

ÚJABB TRAGÉDIA A DÉL-KOREAI KOMPKATASZTRÓFA UTÁN

Öngyilkos lett a szerdai komptragédia miatt az igazgató-helyettese annak az iskolának, amelynek több száz diákja meghalt a balesetben. Az 52 éves férfi felakasztotta magát. Az iskola 338 diákja szerdán Dél-Korea partjaitól indult a népszerű Csedzsu szigetére, ám száz kilométerre a szigettől a komp felborult. Már 28-ra emelkedett a halottak száma, de még 268 holttest lehet a komp gyomrában. A szakértők a hajóbaleset után 48 órával már nem számítanak további túlélőkre. 

ITT A NAPI KORMÁNYALAKÍTÁSI PLETYKA

Bár korábban Fazekas Sándorról fideszes körökben azt tartották, hogy miniszterként elért nagy megtekintési sikerein kívül más átütő eredményt nem tud felmutatni a vidékfejlesztés irányításában, úgy tűnik, mégis ő vezetheti az agrártárcát az Orbán-kormány következő ciklusában is.

A DK ÉS A JOBBIK IS LEADTA AZ ALÁÍRÁSOKAT

A Demokratikus Koalíció leadta a Nemzeti Választási Bizottságnak az európai parlamenti választáson induláshoz szükséges ajánlásokat, az előírt 20 ezer aláírás több mint kétszeresét, összesen közel 43 ezer ajánlást. A Jobbik is megtette ezt, ők 38 ezer ajánlást tudtak péntekig összeszedni. Közben Szanyi Tibor, az MSZP EP-listavezetője az Indexnek arról beszélt, legalább 30%-ot és öt mandátumot vár pártjának.

ALFÖLDI RÓBERT NEVET RAJTA, HOGY Ő LENNE TARLÓS KIHÍVÓJA

A Népszabadság ma bedobta Alföldi Róbert nevét, mint akiben Bajnaiék főpolgármester-jelöltként gondolkozhatnak. Az Index úgy értesült, valóban szóba került a rendező neve és informálisan beszélt is róla az Együtt-PM és a DK. Tegnap meg is kerestük Alföldit, aki csak nevetett a felvetésen és azt mondta, tőlünk hallott erről először.

KORRUPT NAVOST VETTEK ŐRIZETBE

A Budapesti Nyomozó Ügyészség hivatali visszaélés, bűnpártolás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt kihallgatott és őrizetbe vett egy a Nemzeti Adó-és Vámhivatalnál dolgozó pénzügyőrt, és egy budapesti ügyvédet. A navos információkat adott ki több folyamatban lévő adóhivatali eljárásról az ügyvédnek.

BEMUTATKOZOTT AZ ÚJ FERRARI-CSAPATFŐNÖK

Jó hat év után először nem Stefano Domenicali vezeti a Ferrari F1-csapatát, hétfőn lemondott, helyére a teljesen ismeretlen Marco Mattiaccit nevezték ki. Első munkanapja pénteken volt, a Kínai GP nyitónapján, és azonnal remek nyilatkozatokkal, valamint napszemüvegével keltett feltűnést. Hogy milyet, itt megtudhatja.

24 487 MILLIÁRD AZ ÁLLAMADÓSSÁG

Az ÁKK Zrt. adatai szerint a központi költségvetési szervek adóssága április 11-én elérte24 487,4 milliárd forintot - amely nominális értelemben abszolút rekord. Az adósságkezelő a múlt év utolsó hónapjaiban jelentősen lenyomta az államadósság mutatót, így decemberben az MNB adatai szerint az államadósság GDP 79,2 százalékára csökkent. Az év végi fogyókúrának egyetlen értelme volt - csak így csökkenhetett az előző évhez képest az adósságmutató. December óta viszont fordult helyzet: az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. masszív pénzgyűjtésbe kezdett.

MÉGIS LESZ FESZTIVÁL TOKAJBAN, HA NEM IS HEGYALJA

Májer János, Tokaj polgármestere ugyanis felfigyelt a négynapos Hegyalja fesztivál kieső bevételeire, ezért a város 10 millió forintot szavazna meg a pót-Hegyaljára, ami a belvárosban lenne, és nem a korábbi helyen, ahol a különös építkezések miatt ellehetetlenítették a Hegyalja fesztivált. A program persze még csak nagy vonalakban van meg.