Kémgyanús Kovács kórházba, kapitányunk kommunikálni küldve

2014.05.20. 19:05

A KÉMKEDÉSSEL VÁDOLT KOVÁCS BÉLA KÓRHÁZBA KERÜLT

Kovács Béla kórházba került, közölte Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője, aki a kémkedéssel vádolt jobbikos EP-képviselő ügyével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót. Mirkóczki állítása szerint Kovácsnak hétfőn mellkasi fájdalmai lettek, de ennél többet a család kérésére nem árult el a képviselő állapotáról. Arra a kérdésre, hogy mit szól ahhoz, hogy Kovács Béla elrohant a legutóbbi sajtótájékoztatójukról, azt felelte, szerencsétlen dolognak tartja, de megérti.

 

JOGERŐSEN FELMENTETTÉK MOLNÁRT ÉS LAKOST

Molnár Gyula volt újbudai szocialista polgármestert és Lakos Imre volt szabad demokrata alpolgármester nem bűnös, áll a Kúria jogerős ítéletében. A vád szerint 2006-ban Újbuda szocialista polgármestere és szabad demokrata alpolgármestere egy több százmilliós önkormányzati ingatlant pályáztatás nélkül, hivatali hatalmával visszaélve átjátszott egy magáncégnek.

SZERB NYUGDÍJAS HALÁLA A RÖSZKEI HATÁRÁTKELŐN

Egy, a katasztrofális szerbiai árvízben mindenét elveszítő hatvanhat éves nyugdíjas rosszul lett és meghalt a magyar határon, amikor Röszkénél próbált meg bejutni az országba. A célja az volt, hogy Bécsbe jusson a fiához. A szerb lapok botrányt kiáltanak, és hihetetlenül bunkó magyar rendőrökről beszélnek, a rendőrség szerint ők mindent jól csináltak, küzdöttek a férfi életéért, mégsem tudták megmenteni.

A MAGYAR FUTBALLKAPITÁNYNAK CSISZOLNI KELL A STÍLUSÁN, AZ MLSZ KOMMUNIKÁCIÓS TOVÁBBKÉPZÉSRE KÜLDTE

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke úgy emberileg, mint szakmailag elégedett Pintér Attila kapitánnyal, ugyanakkor elismerte, a stílusát érte kritika, ezen most egy tréninggel segítenek majd. 

KIRÚGTÁK A TILOSBA TÉVEDT ÜGYÉSZSÉGI SZÓVIVŐT

Tilosba tévedt férj címmel adott ki közleményt a Nógrád Megyei Főügyészség múlt pénteken, ami civilszervezetek felháborodását váltotta ki. A szöveg ugyanis arról szólt, hogy a vád szerint a 61 éves D. József egy 11 éves kislány bugyijába nyúlkált. A sajtószóvivőt kedden kirúgták. A NANE és a Patent nemcsak a címadás miatt bírálta az ügyészségi közleményt, hanem annak tartalma miatt is: szerintük hiba volt szeméremsértésnek minősíteni a történteket, mert valójában szexuális erőszak történt, amelyért sokkal szigorúbb büntetés szabható ki a bíróságon.

SZÁZ HEKKERT KAPCSOLTAK LE EGY VÍRUS MIATT

Az FBI és az Europol vezette óriásrazziában 19 országban 359 házkutatást vezényeltek le, hogy elkapják a BlackShader nevű vírust író, terjesztő, és az adatlopássokkal egy zsák pénzt kereső internetes bűnbandát. Részletek itt.

AZ MNB SZERINT TÖBB NAGYBANK KIVONUL 

Az MNB-nek nincs kétsége, hogy számos bank elhagyja Magyarországot: kevesebb nagybank lesz a piacon - mondta Nagy Márton, a bank ügyvezető igazgatója. A fejlett országokban jelentősen csökkent 2000 óta a bankok számára. Magyarország nem USA: nem bír el nagy számú bankot. Az utóbbi hetekben ugyanakkor több bank is jelezte, hogy nem készül elhagyni a magyar piacot.

BŐ 1,6 MILLIÁRDOS KÁRT OKOZOTT AZ YVETTE 

A múlt heti Yvette névre keresztelt ciklon elvonulása után május 19-éig több mint 21 ezer kárbejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz. A károk becsült összegemeghaladja az 1,6 milliárd forintot. A  május 12-e és 18-a között volt olyan nap, amikor egyes társaságokhoz érkező bejelentések száma négy-ötszöröse volt az ilyenkor átlagosnak.

MINDENT TÉVÉBE INTERNETET VEZET A UPC

A kábelszolgáltató bemutatta, hogyan képzeli a tévézés és netezés közös jövőjét: a tévéken futtatható (valójában távoli szervereken futó, videojelként továbbított) online tartalmakkal. Hogy ez jó, vagy sem, arról itt elmélkedünk bővebben.

394 EZER KÉPET TETT KÖZKINCCSÉ A METROPOLITAN

A New York-i Metropolitan Múzeum feltöltött 394 ezer nagy felbontású képet az épületben kiállított alkotásokról, amiket bárki, ingyenesen letölthet magának otthon. A Metropolitan honlapján a látogató nemcsak a művészekre kereshet rá, hanem korszakokra és helyszínekre is, majd le is töltheti a minimum 10 megabájtos képeket, kizárólag saját felhasználásra.