Eltűnt cégek, botrány, kirúgás, eltiltás

2014.06.26. 19:32 Módosítva: 2014.06.26. 20:21

IPARI MENNYISÉGBEN ALAPÍTOTT ELTŰNT CÉGEKET A MINISZTER

Az Orbán-kormány új fejlesztési minisztere évekig volt részese olyan vállalkozások alapításának, amelyek szinte kivétel nélkül cégtemetőkben végezték rövid és kevéssé átlátható működésüket. Cikkünk nyomán négy ellenzéki párt is lemondásra szólította fel Seszták Miklóst. Orosz és ukrán állampolgárok nevére néhány kisvárdai címre legalább 700 betéti társaságot jegyeztek be. A társaságok cégbíróságokon fellelhető dokumentumaiba szúrópróbaszerűen belepillantva az látszik, hogy az egy kaptafára alapított cégek bejegyzésénél közreműködő jogász rendre Seszták Miklós volt.

KARSAI BOTRÁNYT CSINÁLT A GYEREKFALU SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJÁN

„Magyarországon elsőként Orosházán létesül új, a XXI. század igényeinek megfelelő integrált gyermekfalu” – mondta Gosztonyi Gábor, az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítvány ügyvezető igazgatója, aki bejelentette: harminc év után Battonyáról Orosházára költözik a gyerekfalu. Az orosházi városházán váratlanul megjelent Battonya polgármestere. Karsai József sérelmezte, hogy a sajtótájékoztatóra nem kapott meghívást. A tájékoztató előtt elmondta: Battonya nem hagyja magát, nem járul hozzá a gyermekfalu kiürítéséhez, az értékes ingatlanegyüttes lepusztulásához. A településen tizenöt munkahely szűnik meg, barátságok, kiváló együttműködések bomlanak föl.

KÉTHAVI MÉLYPONTRA YGENGÜLT A FORINT

Folytatódott a forint napok óta tartó gyengülése csütörtökön is, reggel még 306,5 körül járt az euróárfolyam, délutánra viszont már 308 forintba került egy euró. A dollár jegyzése a kora reggeli 225,24 forintról 227,30-ra, a svájci franké 252,34-ről 253,93 forintra, a japán jené pedig 2,2137 forintról 2,2382 forintra emelkedett délután négy órára. Az euró a kora reggeli 1,3633 dollárral 1,3590 dollárra gyengült.

LUIS SUAREZT NÉGY HÓNAPRA ELTILTOTTÁK

A FIFA rapid döntést hozott és a kedden olasz ellefelét megharapó uruguayi Luis Suarezt négy hónapra eltiltotta minden futballal kapcsolatos tevékenységtől. Emellett 100 ezer svájci frankot is be kell fizetnie, továbbá kilenc válogatott meccset ki kell hagynia, így a vb-n már nem is játszhat. Suarez stadiont sem látogathat, legközelebb októberben léphet pályára. A liverpooli támadó azonban az sem biztos, hogy Angliában folytatja.

KIRÚGTÁK A STORY FŐSZERKESZTŐJÉT

Ómolnár Miklóst, a Story és a Best bulvármagazinok főszerkesztőjét, a magyar bulvárújságírás egyik megteremtőjét kirúgták. A Story élén az utódja Szalai Vivien lesz, aki főleg bulvárkönyveivel vált ismertté, többek között Sothl Andrásról és a Zuschlag Jánosról is ő írt könyvet. A Best főszerkesztését valószínűleg Sándor Anikó veszi majd át, aki korábban is a Best munkatársa volt.

DURÓ DÓRA AZ ANYASÁGOT VÁLASZTOTTA

Dúró Dóra harmadik gyermekének születése miatt lemond a Jobbik szóvivői tisztségéről – közölte a Jobbik. A képviselő augusztusban hozza világra harmadik gyerekét, emellett az Országgyűlés kulturális és oktatási bizottságának elnökeként is számos feladatot kell ellátnia, ezért döntött úgy, hogy lemond.

A NÉBIH SZERINT KÖNNYEN KORDÁBAN TARTHATÓ A VESZÉLYES MEDVETALP

A kezelés nélkül évekig megmaradó hegeket okozó kaukázusi medvetalp magyarországi elterjedésétől nem kell nagyon tartanunk, tudtuk meg az Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal (Nébih) szakértőitől. A hivatal által hivatkozott adatok szerint nem összefüggő területet hódított meg a növény. Nincs ok azt feltételezni, hogy 10 éven belül Budapest térségében megjelenhet a medvetalp. Az országban idén egyetlen helyen, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gergelyiugornyán találtak ilyet, és már azt a kétszáz négyzetméteres területet is mentesítették.

MA MINDEN AZ RTL-RŐL SZÓLT

A Heti Válasz duplainterjúban dolgozta fel az RTL-helyzetet: Kolosi Péter programigazgató szerint tankkal támadnak az RTL-re, Guláys Gergely parlamenti alelnök kicsinyes bosszúnak tartja az RTL híradójának Fidesz-ellenes hadjáratát.  Eközben az RTL csoport alelnöke, Andreas Rudas egy konferencián adott elő, ahol elmagyarázta, hogy azért fontos az reklámadó ellen vívott harcuk, mert nem szeretnék, ha ez precedenst teremtene más országok számára.  Végül a Nézőpont Intézet elemzésében mutatta ki, hogy júniusban az RTL híradójában a reklámadóról volt legtöbbször szó.