Nem kell többé óvszer

2014.07.09. 19:13

98 SZÁZALÉKOS KÜLÖNADÓT VISSZAKÉRNI NEM JÓ

A NAV szándékosan félreértelmezi a 98 százalékos különadóról szóló alkotmánybírósági döntést, és meg is bünteti azokat, akik vissza akarják szerezni a pénzt – erre utal egy belső adóhatósági körlevél. Miután a strasbourgi bíróság elkaszálta a túlzóan magas végkielégítések 98 százalékos különadójáról szóló törvényt, ugyanígy tett a magyar Alkotmánybíróság is.

A MINISZTERELNÖKSÉG CÁFOLJA AZ ÚJABB KÜLÖNADÓT

Amelyik cég az elmúlt hét évben 100 millió feletti útépítési megbízást nyert az államtól, a nettó árbevételre vetítve 15 százalékos különadót fizethet egy most készülő törvénytervezet szerint - írtuk egy sajtóértesülés alapján, amit pár órával később a Miniszterelnökség cáfolt az Index megkeresésére. Korábban kormányzati körökből is tagadták a törvénytervezet létét.

AZ AIR FRANCE MEGVENNÉ A WIZZ AIRT

Előrehaladott tárgyalásokat folytat az Air France-KLM a Wizz Air felvásárlásáról - jelent meg az egyik holland online újság, a légiközlekedési hírekkel foglalkozó Luchtvaartnieuws oldalán, akik párizsi forrásokra hivatkoznak. A lap értesülései szerint az Air France számára, aki a Transavián keresztül most is kínál diszkont repülést, a Wizz Air jó terjeszkedési lehetőséget jelentene a fapados-piacon.

AZ AUDI-TÁMOGATÁST VIZSGÁLJA BRÜSSZEL 

Szerdán részletes vizsgálatot kezdeményezett az Európai Bizottság (EB), hogy megállapítsák, a szabályoknak megfelelő-e a magyar állami támogatás, amelyet az Audi kap a győri autógyárának bővítéséhez – írtuk az EB közlése alapján. A bizottság információi szerint a beruházás teljes költsége 1,2 milliárd euró, amelyből 133,3 millió eurót a magyar állam finanszírozna. Az Audi már meglévő gyárának bővítése 2100 munkahelyet teremthet.

NEM FOGJÁK ELHINNI: JOBBOSOK DOLGOZNAK A FIDESZ-FRAKCIÓNAK

A parlament honlapjára feltöltött nyilvános szerződéslista szerint a Fidesz-frakció május végén 4,4 millió forintra szerződött a Várhegyi Attila érdekeltségébe tartozó Prestige Media Kft.-vel, 4,2 millió forintot fizet kommunikációs tanácsadásra Orbán Viktor sajtósa, Kaminski Fanny cégének, és a Pestisrácok.hu jobboldali revolverlapot működtető Huth Gergely Gerilla Press Kft.-je is kapott 3,8 millió forintot háttéranyagok, elemző írások készítéséért.

TRANSZVESZTITÁBÓL HITKÖZSÉGI ÜGYVEZETŐ

Transzvesztita előadóként dolgozhatott Schwezoff Dávid, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) július 3-án megválasztott ügyvezető igazgatója. Zoltai Gusztáv 35 éves utódja a blog szerint Carol Hore Mohn néven lépett fel, többek között az Angyalbárban és a szlovákiai Apollon Gay Clubban. A Tudózsidó szerint ugyanakkor Schwezoff életének egy másik szakaszában katolikus kántor is volt az alsógödi Szent István-plébánián.

NEM LESZ FAKIVÁGÁS A RÓMAI-PARTON

Miután kedden megírtuk, hogy a II. kerület nem engedélyezte a fák kivágását a Római-parton, a Főpolgármesteri Hivatal váratlanul közzétette azt az állásfoglalást, amely eldöntheti a terület sorsát. Tarlós István korábban azt nyilatkozta, egyetlen tanulmánytól teszi függővé, hogy megépítik-e a sokat támadott védművet: hogy mit mond a témáról az Országos Vízügyi Főigazgatóság. Az egy hónapja született, de eddig valamiért mégsem publikált állásfoglalás köztes megoldást javasol. Legyen mobilgát, de ne a parton, hanem beljebb, a kerítések vonalában.

NÁDASBAN A LÉPFENE?

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal arra gyanakszik, hogy a Tiszafüreden korábban lezárt legelőhöz közel eső feketeréti nádas lehet a lépfene-megbetegedések lehetséges forrása. A Hivatal szerdán kiadott közleményében tudatja, hogy a nádas környékére a hatóságok legeltetési tilalmat rendeltek el, az országos főállatorvos pedig – preventív jelleggel - kiterjesztette a megelőző vakcinázás területét.

ÖRDÖG NÓRA TÉNYLEG BELEFINGOTT A NULLÁSLISZTBE?

Az RTL Klub egyik arca mától a TV2-t erősíti. Miért döntött így a műsorvezető? Ki jár jól az átigazolással és ki veszíti a legtöbbet? A kormány által szorongatott RTL Klub? Liptai Claudia? Istenes Bence? Sebestyén Balázs? Lilu? Megmondjuk.

16 ÉVIG JÓ FOGAMZÁSGÁTLÓ CSIP KÉSZÜLT

A bőr alá beültethető, 16 évig működőképes távirányítású fogamzásgátló csip készült Bill Gates támogatásával. A számítógépes csip a fogamzásgátló hatású levonorgesztrel hormon kibocsátásával szabályozza a teherbeesést. Az implantátum ugyanakkor távirányítható: a csippel rendelkező nő aktiválhatja, de ki is kapcsolhatja.

MEGDŐLT A FÖLDI UV-SUGÁRZÁS-REKORD

A Föld felszínén valaha mért legerősebb, 43,3-as ibolyán túli (UV) sugárzást észleltek az Andokban német és amerikai kutatók 2003-ban. A jelenségről most számoltak be. Közép-Európában az UV-sugárzás nyáron legfeljebb 8-9-es erősségű lehet, szélsőséges értéknek számít a 11. Már 8-as UV-szintnél kerülni kell a szabadban tartózkodást, a sugárzás ugyanis bőrrákot okozhat.

ÖSSZENŐ, AMI ÖSSZETARTOZIK: GERA ÚJRA A FRADIBAN

Tíz évnyi angliai légióskodás után hazatér a válogatott középpályás. Gera Zoltán utoljára a West Bromwich Albionban játszott, de sorozatos sérülései miatt nem újították meg szerződést.  Magyarországon az FTC-vel lett igazán sikeres, és most vissza is tért klubjába. Már az Európa Ligában is játszhat.

SOROZATOS BUKÁSA ÉS SÉRÜLÉSEI MIATT FELADTA A TOUR DE FRANCE-T A CÍMVÉDŐ

Az ötödik szakaszon az egész mezőny esett-kelt az eső miatt korcsolyapályává vált aszfalton. Chris Froome is annyira megütötte magát, hogy nem tudta folytatni a versenyt. A szakaszt Lars Boom nyerte, Vincenzo Nibali növelte előnyét az összetettben.