Ez a nap is a légi tragédiáról szólt

2014.07.23. 19:03

KÉSZÜLHETÜNK AZ ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSRA

Mert hogy Áder János végre ki is írta az időpontot október 12-ére, vagyis megvárta vele az Alkotmánybíróság döntését. A pártok is nagyban készülnek:

  • Szekszárdon az LMP a trafikmutyit leleplező Hadházy Ákost indítja, és szokatlan módon rögtön be is állt mögé az Együtt-PM.
  • Összeállt a baloldal Dunaújvárosban, ahol Pintér Attilát támogatják polgármesternek - de nem Pinyőt, a szövetségi kapitányt, hanem a helyi MSZP-elnököt.
  • Miskolcon viszont folytatódik a káosz, a helyi Együtt az MSZP-vel és a DK-val közösen kiálltt Pásztor Albert jelölése mellett, miközben Szigetvári Viktor Együtt-vezető azt mondta, nem támogatja az elnökség továbbra sem a volt rendőrkapitányt. Augusztusban majd lemennek testületileg a városba, és eldöntik, akkor most mi legyen.

EZ A NAP IS A LÉGI TRAGÉDIÁRÓL SZÓLT

  • A Matmo tájfun által okozott viharos időjárás miatt kényszerleszállást hajtott végre szerdán a Transasia légitársaság utasszállító repülőgépe a Tajvanhoz tartozó Penghu-szigeten. 47-en meghaltak, 11-en megsérültek.

ORBÁN-IMÁDÓVAL ERŐSÍT A KÜLÜGY

Holfingerné Petró Ildikót nevezték ki a napokban a Külgazdasági és Külügyminisztérium fő kiadványfelelősévé. A Közszolgálat című lap főszerkesztőnője, aki a minisztériumok közti átrendeződés során a KIM-ből átkerült a KÜM-be, a mostantól tárca valamennyi nyomtatott kiadványának megjelenését irányíthatja. Ő az, aki nemrég főszerkesztői cikkében sajnálkozott, hogy nem ismeri személyesen a miniszterelnököt, és nagyszerűségét ecsetelte.

EGY WINDOWS LESZ MINDEN PLATFORMRA

Multiplatform operációs rendszert készít a Microsoft – mondta a cég vezérigazgatója, Satya Nadella, amikor a vállalat negyedéves pénzügyi eredményeiről beszélt. Ez azt jelenti, hogy a jövőben a Windowsnak csak egy verziója lesz: az fut majd az okostelefonokon, tableteken és számítógépeken is.

LÁZÁR KÜLDI A SZÁMLÁKAT

Lázár János utasította a Magyar Államkincsárt, hogy az elmúlt negyedév számláit küldjék ki még ezen a héten. A bizottságnak a számlák megérkezésétől számítva 60 napja van fizetni. Vagy pedig jelezni, hogy gond van.

A NAVTÓL TUDTA MEG, HOGY BEOSZTOTTJAI HÜLYÉNEK NÉZIK

Munkaadójukat megkárosító pultosokat buktattak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal revizorai, akik a söröző online pénztárgépének adatai alapján leplezték le a csalókat. A vállalkozó megdöbbenve szembesült a ténnyel, hogy alkalmazottai saját zsebükre dolgoznak.

SIKERREL VISSZATÉRT A SPACEX BUMERÁNGRAKÉTÁJA

A múlt héten indított SpaceX rakéta nemcsak sikerrel állított pályára hat ORBCOMM műholdat, de a Falcon–9-es rakéta első fokozata vissza is tért pont úgy, ahogy azt a vállalat tervezte: függőlegesen ereszkedve tulajdonképpen leszállt az Atlanti-óceánra. A mostani kísérlet bizonyította, hogy a SpaceX jól számított, mikor az automatikusan visszatérő rakétafokozattal szerette volna megoldani a rakéták újrafelhasználásának problémáját. Egy-egy indításnál ugyanis nem az üzemanyag adja a költségek legnagyobb részét, hanem maga a rakéta.

4 MILLIÁRD VESZTESÉGET TERMELTEK TAVALY AZ NBI.-ES FUTBALLKLUBOK

Állítja egy gazdasági elemzés, ami szerint a Videoton 2013-ban 800 milliót bukott. Na de ez semmi az Újpest 1,6 milliárdjához képest. Ha akar még szemezgetni a hazai labdarugdosás pénzügyeiben, ezt a cikket ajánljuk.

NEGYEDÉRE ZUHANT A KÖZTÉVÉ NÉZETTSÉGE

Végetért ugyanis a focivébé. Az RTL Klub bosszúhíradóját viszont továbbra sem nézik annyian, mint a bulvárhírekkel kitömött Tényeket.