Ez mind beérett szép lassan hétfőre

2014.08.04. 19:37

TOTÁLIS TÁMADÁST INDÍT A NAV BUDAPESTEN 

Totális, átfogó ellenőrzésbe kezd a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a budapesti vendéglátósok körében, megelégelve azok kirívóan alacsony adózási fegyelmét. A NAV más régiók revizorait is mozgósítja, és a következő 24 órában mozgásban tartja csapatait. A cél, hogy a vendéglátósok vessenek véget a vásárlókat megtévesztő visszaéléseknek, és rákényszerítse a vendéglátóhelyeket, hogy bevételeikről szabályos bizonylatot adjanak. A mulasztók szigorú büntetésre számíthatnak.

LEMONDOTT A KAJAK-KENU SZÖVETSÉG FŐTITKÁRA

Sportszakmai és vezetéselméleti kérdésekben kialakult nézetkülönbség és a sportág belső és külső kapcsolatrendszereinek eltérő megítélése miatt távozik Ábrahám Attila, aki két és fél évig volt a szövetség főtitkára.

Ábrahám Attila
Ábrahám Attila
Fotó: Rosta Tibor

ÚGY NÉZ KI, SIKERÜLT KIHÍVÓT TALÁLNI TARLÓSNAK

A hétfői újabb egyeztetési kör végén Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke bejelentette, hogy elkészült a baloldali pártok megállapodástervezete az őszi önkormányzati választásokra, és a pártok (az MSZP, az Együtt-PM és a DK) vezető testületei 24 órán belül eldöntik, hogy elfogadják-e. Azt még nem árulták el, ki lenne a tervezet szerint főpolgármester-jelölt. A Nol.hu szerint a volt tisztifőorvos, Falus Ferenc az.

MEGSZÓLAL A MENESZTETT ANKARAI NAGYKÖVET

Múlt héten azt írtuk, hogy Hóvári János volt ankarai nagykövet menesztéséhez hozzájárult, hogy birálta a török kormányt. Hóvári levelet küldött szerkesztőségünkbe, ebben azt írja, hogy ilyen eset nem történt, sőt, a sokat birált Recep Tayyip Erdoğan miniszterelnököt történelmi személyiségnek tartja.

A HÍRADÓVAL SZÍV, SOROZATAIVAL ARAT AZ RTL KLUB

A reklámtörvény bevezetése óta politikusabb RTL Híradó továbbra sem tudja elkapni a kétfejű kecskepásztorokkal hetyegő transzvesztita papnők felgyújtotta lakásban sztálinista szeánszon táncoló kelet-timori politikusfeleségeket, így a Tények magabiztosan nyeri a nézettségi verseny délutáni szakaszát, egészen pontosan a fél nyolcig tartó időszakot. Azt viszont legalább egy nap kivételével a kereskedelmi célcsoportban és a teljes lakosság körében is magabiztosan hozza. Bezzeg a főműsoridőt, azt nem. Részletek itt.

KÜLÖNÖS ÁRZUHANÁS ELŐZTE MEG ROGÁN HELYETTESÉNEK LAKÁSVÁSÁRLÁSÁT

Ugyanezt a lakást8 millióval többre tartotta az V. kerületi önkormányzat másfél évvel azelőtt, hogy a politikus megvette, írta az Origo. Szentgyörgyvölgyi Péternek 19 millió forintért lett egy olyan lakása, amelyhez hasonlókat 40 millió forint körüli összegért lehet venni a kerületben. A pénzt nem kellett egyben kifizetnie, kamatmentesen, részletekben törleszthet.

ÖSSZENŐHET AZ LMP ÉS A 4K!

Legalábbis ideiglenesen, és néhány helyen. Néhány napon belül aláírhatják az LMP és a 4K! önkormányzati választási megállapodását. Az LMP-nek nincs elég embere, azért az egyik fővárosi kerületben átengedi a polgármesteri, számos helyen pedig a képviselői jelöltállítás egy részét a kisebb partnernek. 4K!-s lesz az LMP fővárosi listájának 4. helyezettje is.

KÍSÉRLETI HAJTÓMŰVET TESZTELT A NASA

A NASA nyolcnapos tesztsorozatnak vetette alá azt a hajtóművet, amitnek elvét Roger Shawyer brit tudós találta ki korábban. A megoldás lényege, hogy a szerkezet zárt térben mikrohullámokat ütköztet egymással, és az ezekből az ütközésekből keletkező szubatomi részecskék dinamikáját használja fel a tolóerő kialakításához. Ez a jelenség a szakemberek szerint ellent kellene, hogy mondjon a lendületmegmaradás törvényének, mégis többször is mérhető tolóerőt sikerült előállítani. A kísérletek során 30-50 mikronewton tolóerőt mértek, de egy kilogramm megmozdításához ennek több százezerszerese kellene, így nem lesz egyhamar űrhajóhajtómű a felfedezésből.

1406840465168