Csak magunknak köszönhetjük mindezt

2014.09.11. 19:16

BARROSO EB-ELNÖKKÉNT MÁR NEM JÖN MAGYARORSZÁGRA

Az Európai Bizottság elnökeként utoljára látogatott Magyarországra José Manuel Barroso, és Orbán Viktor miniszterelnökkel írta alá az EB és Magyarország közötti, 2020-ig tartó partnerségi megállapodást. Orbán szerint 2020-ra a közösségi pénzek segítségével Magyarország egy fejlett állam lesz, amely gyorsabban tudja majd törleszteni az adósságait. (Az Eurologus itt ír a látogatásról: Orbánék homoerotikus balettal kápráztatják el Barrosót.)

KILENC ÉV BÖRTÖN REZESOVÁNAK

Kilenc év börtönt kapott, és a járművezetéstől nyolc évre eltiltották Eva Rezesovát a négy halálos áldozattal járó baleset okozásáért. A szlovák milliomosnő ügyében másodfokon eljáró Budapest Környéki Törvényszéken csütörtök reggel hirdette ki az ítéletet Stubeczky Sarolta tanácsa.

RÁDIÓTILALMAT VEZETETTEK BE A FORMA 1-BEN

Korlátozzák a depóból a pilótának küldött rádióüzeneteket, így a továbbiakban tilos olyan információt közölni a versenyzővel, ami segíti a vezetésben. Mostantól tilos például olyat mondani, hogy „xy gyorsabb nálad az 1, 2, 5-ös kanyarban, vagy lassabb vagy a sikánban, fékezz előbb a hajtű előtt, xy módba tedd a kocsit, csökkentenünk kell a fogyasztásod, stb". A pilóták viszont korlátlanul foshatják a szót, már ha nem inkább a vezetésre figyelnek.

LEHET, HOGY BEJELENTKEZIK MAGYARORSZÁG A 2024-ES OLIMPIA RENDEZÉSÉRE

Borkai Zsolt, a MOB elnöke és a szervezet teljes mellszélességgel kiáll a budapesti olimpiai kandidálásért. „Számos apró és kevésbé apró részletet tisztázni kell, de a szándékunk egyértelmű: Budapesten szeretnénk vendégül látni a világ legjobb sportolóit".

VASTAGSZIK AZ ÓZONPAJZS, MERT TETTÜNK ÉRTE

A Földet a Napból érkező káros sugárzástól védő ózonpajzs végre elkezdett erősödni - jelentették be tudósok az ENSZ konferenciáján. Az ózonpajzs létfontosságú védelmet nyújt az élővilág számára, és a hetvenes években kezdett el ritkulni, a főleg hűtőkben és dezodorokban használt gázok hatására. 1987-ben állapodtak meg a Föld országai az ózongyilkos vegyületek betiltásáról, és most, az utánpótlás megszűnése után több mint 25 évvel sikerült először növekedést mérni a magaslégköri ózonkoncentrációban.

JÖN AZ ÖNMEGSEMMISÍTŐ FACEBOOK-POSZT

A Facebook új típusú posztot tesztel, olyat, aminek létrehozásakor a felhasználók megadhatnák, mennyi idő múlva törlődjön a falukról. Az eddig látott képernyőmentések alapján a lejáratot egy óra és egy hét között választhatjuk meg. Ha ez az időtartam lejár, a poszt eltűnik a többi felhasználó szeme elől (a valós törlődésig akár 90 nap is eltelhet).

SEGÍTSÉG, EGY U2-LEMEZ VAN A TELEFONOMON!

Ma sokan ébredtek arra, hogy az iTunes könyvtárukban találtak egy új U2-albumot. Az Apple két nappal ezelőtti nagy eseményén mutatták be a Songs of Innocencet, most pedig mindenkinek megjelenik az iCloudjában, és le sem lehet törölni onnan