Nyert a magyar lányformáció és az informatikusok

2014.10.13. 19:11

ISMERJÉK MEG ÓZD ÚJ POLGÁRMESTERÉT

2019-ig a 27 éves, de inkább 22-nek kinéző jobbikos Janiczak Dávid vezetheti a 34 ezres, szociális és etnikai problémákkal bőven sújtott várost. A vagány frizurájával, verseivel és hobbifotóival is feltűnést keltő alanyi költőnek nem lesz könnyű dolga, mert a képviselő-testületben a Fideszé a többség.

ORBÁN ÉLETE TALÁN LEGSZÜRKÉBB BESZÉDÉT MONDTA A PARLAMENTBEN

Bár a beharangozás miatt mindenki arra számított, hogy a miniszterelnök komoly bejelentést tesz kormánya új céljairól, ilyesmiről szó sem volt. Orbán a pártja választási győzelmét értékelte, a legerősebb mondata pedig ez volt: Európa pincéjéből följöttünk a földszintre, most kell nekivágni az emeleteknek.

ÁTTÖRÉST ÉRTEK EL A CUKORBETEGSÉG GYÓGYÍTÁSÁBAN

Az egyes típusú diabéteszben szenvedők reménykedhetnek: egy amerikai kutatócsoport eredményének hála, lehet, hogy pár éven belül nem kell majd nekik inzulinnal szúrni magukat. Ehelyett bétasejt-átültetésen eshetnek át, és a szervezetük újra maga fogja termelni az inzulint.

TÍZMILLIÓS BÍRSÁG AZ ALDINAK

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy az ALDI úgy akciózott egy Canon nyomtatót tavaly szeptember végén, hogy tudta, soha nem kerülnek ki a gépek a polcokra. A kiszabott bírság 10 millió forint.  A GVH szerint

  • hetekkel az akció meghirdetése, a reklámújság nyomdába adása előtt az Aldi tudta, hogy beszállítója egyáltalán nem tud szállítani ebből a multifunkciós nyomtatóból Magyarországra
  • a nyomtatóból nem volt egy darab sem készleten,
  • helyettesítő termék sem volt.

NAGYOT ZUHAN A BENZINÁR

Csökkenti bruttó 6 forinttal a gázolaj és 9 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol. A csökkentéssel a gázolaj literenkénti átlagára 409-410 forintra, a 95-ös benziné 403-404 forintra mérséklődik. A Mol legutóbb pénteken változtatott az árakon, akkor bruttó 4 forinttal csökkentette a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, a benziné nem változott.

KOMOLY EURÓPAI VERSENYT NYERTEK MAGYAR INFORMATIKUSOK

Az Euroskill bajnokság a legrangosabb európai szakmai verseny, erről hozott haza a magyar csapat 4 arany, 2 ezüst és 5 bronzérmet. A háromnapos versenyen egy összetett informatikai hálózat felépítése és beállítása volt a feladat. A zsűri a rendszer biztonsági beállításait is részletesen tesztelte. A versenyt legközelebb, 2018-ban Magyarország rendezi.

MA INDUL AZ ELSŐ MAGYAR FILMHÉT

Filmszemle helyett Filmhetet rendez a Filmalap: a rendezvény hétfőtől vasárnapig egy héten át mutatja be az elmúlt három évben készült magyar filmeket. Ezekből összesen 332 db van, de jó részüket már vetítették moziban, tévében vagy fesztiválokon már láthattuk őket. Az Indafilmen is lesznek  magyar filmek, és azért a Filmhét kínálatában is találtunk néhány érdekes, még nem látott darabot.

AKROBATIKUS ROCK AND ROLL HATALOM LETTÜNK

Világbajnok lett a Musztáng SE lányformációs csapata Grazban. Az akrobatikus rock and roll felnőtt lányformációs világbajnokságán az Invictus szerzett aranyérmet. A harmadik hely szintén magyar csapaté lett, a Rock and Magic SE formációja, a Szupergirls lett dobogós.