Elcseszettebb politikai akciót még nem láttunk

2014.10.21. 19:19

NEM KELLETT AZ AMERIKAI SEGÍTSÉG AZ ÁFACSALÁSOK ELLEN 

Tréninget, kiképzést, informatikai segítséget is felajánlottak az amerikaiak a magyar adóhatóságnak az áfacsalás elleni küzdelemben azok után, hogy az amerikai cégek már két évvel ezelőtt jelezték aggodalmaikat. A NAV nem volt vevő ezekre az ötletekre - derítettük ki az amerikai kitiltási botrány újabb részleteit. Információink szerint még a holland nagykövetség is megpróbált közbenjárni, merthogy a csalásokat elszenvedő egyik amerikai cég akkori vezetője holland állampolgár. Az áfacsalás ügye jó apropó volt, hogy a Nyugattól eltávolodó Magyarországot Washington meggyomrozza. A miniszterek persze az égvilágon semmiről nem tudnak, de úgy tűnik, hogy nem is kíváncsiak.  Ha tudni akarja, amit eddig tudni lehet az egész ügyről, akkor ezt a cikket olvassa el.

ITT AZ ADÓCSOMAG, JÖN AZ INTERNETADÓ 

Jövőre kiterjesztik a távközlési különadót az internetszolgáltatókra is, mert azt figyelték meg, hogy a telefonálást egyre többen interneten intézik, magyarázta Varga Mihály a jövő évi adóváltozásokról. Este jelent meg a törvénycsomag, amire eddig csak a kormány bólintott rá. Eszerint megkezdett gigabájtonként 150 forintos az új adó, amit a szolgáltatónak kell fizetnie. A törvényjavaslat szerint a friss házasok kapnak a kormánytól havi ötezer forintot két évig, és 5 százalékos lesz az áfa a szarvasmarhára, a juhokra és a kecskékre. További izgalmak itt.

USA-ELLENES MEGFOGALMAZÁST ELFOGADÓ KONFERENCIÁN JÁRT A MAGYAR PARLAMENT ALELNÖKE

Olyan, mintha a magyar diplomácia direkt bosszantani akarná az Egyesült Államokat, most épp a parlament alelnöke, Latorczai János parolázott Iránban egy konferencián, ahol például azt állapították meg, hogy "az Egyesült Államok és regionális szövetségeseik által elfogadott és alkalmazott logikátlan és rossz politika a terrorizmus terjedését és a régió instabilitását okozta, és így vált a terrorizmus globális problémává."

ELCSESZETTEBB POLITIKAI AKCIÓT MÉG NEM LÁTTUNK

Rövid időre lezárták az Együtt-PM és a Szolidaritás aktivistái a Lánchíd pesti oldalát kedden délben. A korrupció és az amerikai kitiltási ügy kezelése ellen tiltakoztak. Óriási dugó lett, a feldühödött autósok kirángatták a molinókat az aktivisták kezéből, és leszorították őket az útról. Az akció körülbelül tíz percig tartott, és nagyon mozgalmasra sikeredett

Tüntetők lezárták a Lánchidat, dráma lett belőle

AZ APPLE MÁR MEGINT RETTENETESEN NAGYOT KASZÁLT

Kiadták a legutóbbi negyedév pénzügyi eredményeit, kiderült belőle, hogy az iPhone-biznisz úgy hasít, mint még soha: a telefonból 39 milliót adtak el három hónap alatt, csak az iPhone 6-ból 10 milliót, pedig az csak pár hete kapható. Az iPad-biznisz viszont visszaesőben van. A finnyás elemzők szerint szép-szép az a 8,5 milliárd dolláros tiszta nyereség, de nem túl jó, ha egy cégnek egyetlen termék hozza a forgalma háromnegyedét, márpedig az Apple már ennyire az iPhone-ra támaszkodik.

KELJ FEL, ÉS JÁRJ!

Egy deréktól lefelé lebénult lengyel férfit sikerült meggyógyítaniuk brit orvosoknak egy kísérleti, sejtátültetéses terápia segítségével. Az orrából vettek ki a szaglóideg környékéről sejteket, azokat szaporították, mejd ültették be a sérült gerincvelőbe, az pedig regenerálódott. Erről évtizedeken át úgy tartották, lehetetlen.

SEAN BEAN BUDAPESTRE JÖN

Ridley Scott következő filmjében, a The Martian című könyv feldolgozásában fog szerepelni ő is, Matt Damon, Jessica Chastain, Jeff Daniels, Kate Mara, Michael Pena és Kristen Wiig mellett. A film egy magányos űrhajós kalandjairól szól majd, akárcsak a Gravitáció, csak a halottnak hitt űrhajós most a Marson próbál túlélni.

5 ÉVET KAPOTT PISTORIUS

Végre megvan az ítélet a barátnőjét lelövő amputált futó ügyében: gondatlanságból elkövetett emberölésért öt évet kell ülnie. Ebből minimum 10 hónapot börtönben, aztán folyamodhat háziőrizetért. Még részletesebben itt olvashat a tárgyalás utolsó napjának eseményeiről.