KDNP-s lettél? Nem, csak éhes.

2015.03.23. 19:03

ÉS AKKOR EGY SZÉP HÉTFŐI NAPON BUDAPEST HÓNAPOKRA BEÁLLT

A már eleve sokat látott budapestiek ma a közúti káosz új, eddig feltáratlan dimenzióit tanulmányozhatták, miután a főváros vezetőinek sikerült összeidőzíteni a budai fonódó villamos építését, a Széll Kálmán tér átépítését és a 4-6-os villamos a napokban kezdődött vágányfelújítását alamint a Margit híd garanciális munkáit. Reggel a Nagykörút és Bel-Buda teljesen beállt, aztán a budai bevezető utak is. Déltájban a Margit hídon az összes sávot keresztbe lezárva elakadt egy csuklósbusz, délutánra aztán balesetek miatt beállt az M0-s, Buda pedig annyira járhatatlan lett, hogy az Istenhegyi úton majdnem a Béla Király útig álltak a kocsik.

A KELETI NYITÁS BIZTOSA PROSTIKNAK SZERZETT UNIÓS VÍZUMOT

A fellazuló külügyi adminisztráció réseibe befurakodó szerencselovagról, Kiss Szilárdról szóló cikksorozatunk legfrissebb részéből kiderül, hogy a volt külügyi- majd agrárdiplomata miniszteri megbízottként annyira kiterjesztően értelmezte a rá bízott keleti nyitást, hogy az orosz élettársa résztulajdonában álló vízumközponton keresztül nagy tételben szervezte Moszkvában a magyar vízumokat gyanús figuráknak, többek között prostituáltak százainak. Alvilági kapcsolatai miatt a magyar titkosszolgálatok kockázatosnak ítélték Kisst, de Fazekas Sándor agrárminiszter kitartott mellette.

ITT A LEX-QUAESTOR, FURÁN MAGYARÁZKODIK A KÜKÜM, ELTŰNHETETT TARSOLY CSABA 

A brókerbotrányban érintett cégekre és főleg a Quaestorra szabták azt a törvényjavaslatot, amely megakadályozná, hogy az érintettek kimentsék a vagyonukat, mire a kártalanítás jönne. A cégcsoportnál az utóbbi hetekben különös mozgás indult, és egyre több a furcsaság, az ügyön még a Külügyminisztérium háttérintézményei is bukhattak, bár ők ezt másodjára cáfolták. Az MNB szerint ők megtették, amit csak megtehettek, Orbán szerint nincs vesztegetni való idő, Rogán szerint nem menekülhetnek a felelősök. Mondjuk Tarsoly Csaba Quaestor-vezért még ki sem hallgatták.

MILLIÁRDOS GVH-BÍRSÁG AZ AUCHANNAK 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) több mint egymilliárd forintra – pontosan 1 061 300 000 forintra – bírságolta az Auchant, amiért 2006. június 1. és 2014. december 31. között egyoldalúan díjat számított fel beszállítóinak, hogy az áruház árusítsa a termékeiket. A GVH szerint ez főleg azért problémás, mert a díjért cserébe az Auchan nem nyújtott olyan szolgáltatást, ami alapján jogosan elkérhette volna a pénzt. Így az árkedvezmény-támogatás a nevétől eltérően gyakorlatilag díjként működött. Az Auchan nem ért egyet a döntéssel és perelni fog. 

MAMUT DNS-ÉT ÜLTETTÉK EGY ELEFÁNTBA

Újabb nagy lépést tett a tudomány afelé, hogy a Jurassic Park ne scifi, hanem dokumentumfilm legyen! A sarkvidékről származó leletek alapján rekonstruált mamut-DNS egy elefánt gemomjába sikerült beilleszteni. A mamutgének egyelőre nem igazi élő állatban, hanem egy laborban élnek, de ezzel is közelebb jutottunk a kihalt óriások feltámasztásához.

A NÉMET RTL FELTÁMASZTJA A WINNETOU-FILMEKET

Ismét feltámadnak a kultikus NSZK westernfilmek, tévés rebootot kaptak a hatvanas években készült Winnetou-k. Három film már el is készült, karácsonykor fognak debütálni a retróra éhes német, és reményeink szerint a magyar közönség előtt is. A főszerepet a kortárs német filmipar sztárja, Wotan Wilke Möhring kapta meg. Bővebben itt.

A FAPADOS ÉHEZŐK VIADALA TAROLT A MOZIKBAN

Hiába mondtuk A lázadó című posztapokaliptikus tinidisztópiáról, hogy nem jó film, a mozinézők nem vagy olvasnak Indexet vagy saját kárukon akarták megtapasztalni, milyen az, amikor egy csaj 2 órán át rohangál a gagyi CGI-díszletek között, mégsem jut sehová. A filmre 42 726-an váltottak jegyet 61 759 349 forint értékben, nekik legyen mondva. A bevételi toplista itt.  

A beavatott–sorozat: A lázadó - hivatalos magyar szinkronos előzetes

A TOP GEAR UTÁN A TOP GEAR LIVE IS PARKOLÓPÁLYÁRA KERÜLT

Jeremy Clarkson, a BBC autós magazinjának műsorvezetője úgy szájba vágta a műsor egyik producerét, hogy egyből letiltották a képernyőről. Utána meg beszántották a Top Gear utazó cirkuszát, a Top Gear Live címú, élő autós bohóckodást is. Clarkson nemigen fog műsort vezetni a BBC-n a jövőben. Itt írtunk bővebben az esetről.

ALONSO ELREPÜLT MALAJZIÁBA, VERSENYEZHET

A spanyol Forma1-es pilótát egyhónapos kihagyás után egészségesnek nyilvánították, így hétfőn elrepült az idei második futam helyszínére, az ígéretek szerint vezetni fog a hétvégén. Alonso szerint elnehezült a kormány a balesete előtt.

DÁRDAI A BERLINIEK SZERINT CSAK NYÁRIG MARAD A MAGYAR VÁLOGATOTT ÉLÉN


A Berliner Morgenpost szerint a Hertha BSC edzője, Dárdai Pál a következő szezonban, szeptembertől már csak a Herthára koncentrál, megszűnik a kettősség, ami nem fenntartható, és eleve átmenetinek tervezték. Visszahívási jogukat szerződésben is szentesítették. Bővebben itt.

BÓNUSZ TREKK: KDNP-S LETTÉL? NEM, CSAK ÉHES!