Már megint ugyanaz a nóta, mint hétfőn: majdnem elszóltuk magunkat

2015.06.17. 19:56

KERÍTÉSSEL ZÁRJUK LE A SZERB-MAGYAR HATÁRT

A kormány utasítást adott a belügyminiszternek a teljes magyar–szerb határ lezárásának előkészítésére, jelentette be a kormány ülése közben Szijjártó Péter külügyminiszter. A 175 kilométeres határszakaszt 4 méter magas kerítéssel zárják le. A belügyminiszternek egy héten belül elő kell készítenie a határzárat. Szijjártó azt mondta: Magyarország ezzel a lépéssel semmilyen nemzetközi szerződést nem sért. Kósa Lajos reggel még tagadta, hogy kerítést emelnek.

520 MILLIÓ PLUSZ HELYETT 12 MILLIÓ MÍNUSZ

Elbukta a rekordösszegű kártérítést az állami infrastruktúrafejlesztő 2010-ben kirúgott vezére. Reményik Kálmán négyéves pereskedés után nemhogy pénzt nem kap, hanem neki kell kifizetnie a volt munkáltatója milliós perköltségeit is.  

PUCCSBAN VAN LÁZÁR JÁNOS?

Riasztó állapotban lévő államapparátusról, korrupciógyanús esetről és a pénz pazarlásáról is beszélt Lázár János azon a szekszárdi fórumon, amelyen az Együtt egyik politikusa is építészként részt vett. Berkecz Balázs ma is elárult néhány részletet a fórumról. Lázár kemény kijelentéseit eddig megerősítette a Miniszterelnökség.

SÚLYOS BIZTONSÁGI HIBA A SAMSUNG-TELEFONOKBAN

Több tízmillió embert is érinthet a Samsung telefonok rendszerében felfedezett biztonsági rés. Illetéktelenek ráakaszkodhatnak a gyári billentyűzet-alkalmazás nyelvi csomagjainak frissítéseire, ha éppen nyilvános wifiről töltődnek le azok, és azt csinálhatnak a célpont telefonnal, amit csak akarnak. A cég már dolgozik a javításon, és állítólag el is kezdte kiküldeni a telefonokra.

HAMAROSAN MUNKÁHOZ LÁT AZ ÜSTÖKÖSRE LESZÁLLT ŰRSZONDA

A Philea szonda tavaly novemberben landolt a 67P/Csurjumov-Geraszimnekó üstökös felszínén, de rossz helyen, így csak most tudott életjeleket adni magáról. Mint kiderült, ez volt a szerencse, ha az eredeti terveknek megfelelően száll le, már megsült volna. Így viszont lassal elkezdheti a tudományos munkát a történelmi jelentőségű küldetésen.

KIRÚGTÁK AZ MVM VEZÉRT

Felmondtak Baji Csabának. Az MVM Simicska Lajoshoz köthető elnök-vezérigazgatóját emailben menesztették.  Bajit Csiba Péter válthatja, aki korábban a GDF Suez Energia Magyarország Zrt. általános vezérigazgatója volt.  Baji Csaba menesztését egyébként már hónapok óta biztosra vették a piacon, és nem azért, mert az MVM az előző évi 32 milliárd forintos adózott eredmény után tavaly csaknem 8 milliárdos veszteséget hozott össze, hanem mert Simicska Lajoshoz közelálló vezetőként tartották számon.

TOVÁBB TERJESZKEDIK A DUNA ASZFALT 

A GVH épp most engedélyezte, hogy Duna Aszfalt megvegye az Aeroprodukt Zrt.-t , a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.-t és a CLH Klímaszervíz Kft.-t. Azaz pontosabban a Körösaszfaszfalt nevű leányvállalatukon keresztül vásárolt fel két új céget a rohamléptekben feltörekvő milliárdos Szíjj László-Varga Károly páros.