Molnár: A betegségemről szóló találgatások alaptalanok

2007.04.05. 11:44
Személyesen nem tudom elfogadni, hogy a több-biztosítós rendszer bevezetéséről szóló döntést tovább halogassuk, indokolta közleményében lemondását Molnár Lajos. A távozó egészségügyi miniszter cáfolta, hogy egészségügyi okok vagy az SZDSZ elnökváltása miatt mondott le.

"Ha a Kormány képes volt a reform legtöbb konfliktussal járó részét gyorsan és eredményesen végigvinni, akkor személyesen nem tudom elfogadni, hogy a reform befejező részéről szóló döntést - ami a betegek érdekét szolgálja és az egészségügyi rendszer működését fenntarthatóvá teszi - tovább halogassuk" - áll Molnár Lajos egészségügyi miniszter közleményében, aki tegnap benyújtotta lemondását.


A politikus szerint az egészségügyi reform nagyon sokat haladt előre, de mindaz, amit eddig elvégeztek, hiábavaló, ha nem követi a biztosítás reformja. "Az egészségügyi ellátás színvonala csak akkor emelkedik érdemben, ha a biztosítók közötti verseny kényszeríti ki a minőség javulását"- érvel a távozó miniszter.

Megnyugtatónak tartom, írja hogy ebben a kérdésben az SZDSZ még elszántabb, mint korábban.

Molnár Lajos cáfolta, hogy lemondásának bármilyen kapcsolata lenne az ő vagy a családja egészségügyi állapotával. "A betegségemről szóló találgatások teljesen alaptalanok."

Éppígy nem felel meg a valóságnak az sem, hogy a lemondásom összefüggésben lenne az SZDSZ-ben történt elnökválasztással, írja Molnár Lajos.

A távozó miniszter szerint Kóka János ugyanolyan határozottan támogatja az egészségügyi reformot, mint az SZDSZ korábbi vezetése. "Az SZDSZ új elnökét teljes támogatásomról biztosítottam ebben a munkában" - olvasható Molnár közleményében.

Molnár Lajos megköszöni a minisztérium munkatársainak "emberfeletti" munkáját, az SZDSZ támogatását, a koalíciós pártoknak pedig azt, hogy a Parlamentben megszavazták a reformtörvényeket. "Külön köszönöm, mert a reform megvalósulásának nélkülözhetetlen feltétele a bizalom."