Lewis kiütötte Rahmant

2001.11.18. 17:53
A brit Lennox Lewis a negyedik menetben kiütötte az amerikai Hasim Rahmant, a Boksz Világtanács (WBC) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nehézsúlyú világbajnokát a Las Vegas-i gálán, ezzel visszaszerezte az áprilisban elvesztett világbajnoki öveit. Lewis következő mérkőzését várhatón Mike Tysonnal január 19-én Atlantic Cityben vívja.
Lennox Lewis
Alaposan visszavágott Lennox Lewis az amerikai Hasim Rahmannak a Las Vegasban rendezett WBC/IBF világbajnoki címmérkőzésen az áprilisban elszenvedett vereségért. Lewis ellenfelének esélyt sem adva, a negyedik menetben kiütötte a címvédő amerikait. A mérkőzés kezdetétől a brit (akkor még) ex-világbajnok támadott többet, és az első menet végén egy hatalmas ütéssel felszakította ellenfele szemhéját. A következő két menet is Lewis fölényében telt el, és csupán az volt a kérdés mikor üti ki ellenfelét.

Nos, erre nem kellett sokat várni. Lewis a negyedik menet felénél egy megrendítő ütéssel padlóra küldte Rahmant. A amerikai még megpróbált felállni, és folytatni a kilátástalan küzdelmet, de ez már nem sikerült neki, és a mérkőzésvezető beszüntette a mérkőzést.

"Tysont akarom"

Lewis hihetetlenül boldog volt a mérkőzés után, ami nem is csoda, hiszen a két ökölvívó legutóbbi találkozóját, április 22-én Johannesburgban az amerikai szintén kiütéssel nyerte az ötödik menetben. Boldogságát fokozta , hogy a megnyert mérkőzésért összesen 10 millió dollárt kasszírozhatott.

"Folyamatosan provokált a mérkőzés előtt, de én nem mentem bele a szócsatába, még akkor sem, amikor melegnek nevezett. Tudtam, hogy a szorítóban kell válaszolnom neki. Az öv ismét az enyém, tavasszal csak kölcsönadtam neki. Ezennel ő már a múlté, én pedig Mike Tysont akarom" - lelkendezett Lewis a meccs után.

A 36 éves brit hozzátette: dél-afrikai veresége egy szerencsés találat miatt következett be, és ellenfelének április 22. óta volt elég ideje, hogy kiélvezze sikerét. Lewis sikerével tovább javította eddig sem lebecsülendő mérlegét, ami 39 győzelemből, egy döntetlenből és két vereségből áll. Összehasonlításképpen: Rahman három kudarc mellett eddig 35 sikeres csatát vívott.