Hingist hitelrontásért pereli szponzora

2002.05.28. 11:31
Az egykori világelső, Martina Hingis sérülése miatt hiányzik a hétfőn kezdődő Roland Garrosról. Orvosai és ő is úgy vélik, hogy a korábban viselt nem megfelelő cipői miatt kellett megműtenie a bokáját. Hingis emiatt 40 millió dolláros kártérítési pert indított, a Sergio Tacchini ugyanakkor hitelrontásért perel.
Martina Hingis már tizenhat évesen Grand Slam tornákat nyert, megszerezte a világranglista első helyét, ám a Williams-nővérek egyúttal az erőtenisz térhódítása illetve a 92-es olimpiai bajnok Jennifer Capriati tavalyi remek visszatérése után háttérbe szorult.

Három és fél éve nyert utoljára Grand Slamet

Martina Hingis 99-ben az Ausztrál nyílt bajnokságot még képes volt megnyerni, azóta azonban csak a fináléig jutott, már ha egyáltalán be tudta verekedni magát. Hingis magánélete is viharos volt, zaklatóját négy évre elítélték, ő eközben az ügyben ítélkező államügyésszel járt.

A szponzor felelősségét sikertelensége és gyarapodó sérülései miatt már tavaly is hangoztatta, ezért indított a Sergio Tacchini ellen 40 millió dolláros kártérítési pert. A szponzor sokáig gondolkodott, hogy válaszoljon-e valamit a vádakra, ám a múlt héten Hingis bokaműtétje miatt az ügy új fordulatot vett.

Wimbledonban sem valószínű a részvétele

A svájci hölgy ugyanis továbbra is kitart álláspontja mellett, miszerint az alkalmatlan cipők a hibásak. A szponzornál ezúttal azonban már betelt a pohár, és hitelrontás miatt ők is pert indítanak.

Hingis felépülése amúgy a szakértők szerint legalább hat hetet vesz igénybe, így pillanatnyilag az is kérdéses, hogy a júniusban kezdődő wimbledoni tornán ott lehet a kiemeltek között. Javítanivalója pedig lenne Angliában, hiszen tavaly már az első fordulóban búcsút intett a küzdelmeknek.