Talmácsi második Barcelonában, és újra vezeti a vb-t

2007.06.10. 12:45
Taktikusan motorozott, és második lett a Katalán Nagydíjon Talmácsi Gábor. Legnagyobb ellenfelei kilökték egymást, így vezeti a világbajnokságot, előnye 13 pont az élen.

A 125 kcm-esek között szereplő Talmácsi Gábor a második lett vasárnap a gyorsaságimotoros-világbajnokság idei hetedik futamán, a Katalán Nagydíjon.

A montmelói pályán rendezett viadalt a japán Kojama Tomojosi nyerte, a harmadik helyen a svájci Randy Krummenacher végzett.

A Bancaja Aspar csapat Apriliával versenyző magyar motorosa ezzel ismét az élre került a vb-pontversenyben, 13 egységgel előzi meg csapattársát, a spanyol Hector Faubelt.

Katalán GP, 125 kcm, végeredmény
1. Kojama Tomojosi (japán, KTM) 41:06.339 p
2. TALMÁCSI GÁBOR (Aprilia) 41:06.388
3. Randy Krumenacher (svájci, KTM) 41:06.470
4. Sergio Gadea (spanyol, Aprilia) 41:06.839
5. Pol Espargaro (spanyol, Aprilia) 41:09.420
6. Bradley Smith (brit, Honda) 41:11.131

A vb állása hét futam után:

1. TALMÁCSI 115 pont
2. Hector Faubel (spanyol, Aprilia) 102,
3. Lukas Pesek (cseh, Derbi) 94

A rajt után az első kockából startoló magyar visszacsúszott a harmadik helyre, a nyitókör végén azonban már a második volt csapattársa, a spanyol Sergio Gadea mögött.

A 2. körben az Mattia Pasini kicsúszott az egyik kanyarban, az olasz hatalmasat bukott, majd feltápászkodott és dühében megrugdosta a motorját. Később kiderült, valószínűleg újra gépe hibásodott meg.

Az ötödik körben a magyar versenyző megelőzte Gadeát és az élen robogott, nem sokkal később azonban a spanyol ismét az első helyre került.

Féltávnál Gadea egy kissé meglépett, mögötte Faubel és a cseh Lukas Pesek, Talmácsi a negyedik volt, majd tíz körrel a vége előtt egy rövid ideig ismét az élen száguldott.

Öt körrel a zárás előtt továbbra is Gadea vezetett, Talmácsi lecsúszott a hetedik helyre. A következő fordulóban Pesek hátulról nekiment Faubelnek, mindketten buktak, a magyar ezzel már a negyedik volt. Pesek visszaállt, de a spanyol nem tudta folytatni, motorja megsérült.

A két KTM-es, Kojama és Krummenacher pokoli száguldásba kezdett, és átvették a vezetést. Talmácsi az utolsó körre kissé lemaradt, de hátrányát a döntő forduló felére visszahozta. Befogta a vezető hármast, amikor az élen Gadea és Krummenacher szélesen vettek egy kanyart, Kojama és Talmácsi is elment mellettük.

A hátra lévő három kanyaron már nem tudott előzni, de a második helyét biztosan megtartotta.

Boldog a második hellyel Talmácsi
"Nagyszerű verseny volt és csodálatos érzés, hogy vezetem a világbajnoki pontversenyt. Az egyenes szakaszokon lemaradtam egy kissé, mert a motorból még hiányzik néhány lóerő, de a kanyarokban sikerült előrébb jutnom. Köszönöm a csapatnak, remek munkát végeztek" - mondta a verseny utáni sajtótájékoztatón Talmácsi.