Szávay párosban is búcsúzott a US Openen

2007.09.06. 19:36
A cseh Vladimira Uhlirova oldalán két játszmában kapott ki a Csan Jüng-csan, Csia Jüng-csuang tajvani kettőstől az amerikai nyílt teniszbajnokság párosversenyének elődöntőjében.

Az egyesben elveszített szerdai negyeddöntő után Szávay Ágnes csütörtökön párosban már az elődöntőben játszott az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

Az élete első felnőtt US Openjén szereplő 18 éves magyar lány a cseh Vladimira Uhlirova oldalán jutott el tizennegyedik kiemeltként a legjobb négybe. Ott a tajvani tajvani Csan Jüng-csan, Csia Jüng-csuang kettőssel találkoztak, az Arthur Ashe Stadion első csütörtöki meccsén.

A találkozó nem kezdődött jól a Szávayék számára, az első szettben a tajvaniak 2:1-es vezetéséig tartották a lépést ellenfeleikkel, ekkor bréklabdájuk is volt, de nem tudtak élni a lehetőséggel. Ezután elveszítették saját adogatásukat is és Csan Jüng-csanék innentől kezdve csak egy gémet engedélyeztek nekik. Szávayék jobb arányban szerváltak, de a második szerváikból nagyon kis százalékban tudtak pontot szerezni.

A folytatás kedvezőbben alakult a számukra, de a szett eleje nagyon érdekes volt: 2:1 után a tajvaniak hozták először a saját adogatásukat.

Innen fej-fej mellett adogattak, brék nélkül, bár erre Szávayéknak is lehetőségük volt 4:4-nél. Ezt sem tudták kihasználni, de nem törtek meg és 6:6 után következhetett a rövidítés.

Itt öt pontot hozott össze a magyar-cseh kettős és végül egy óra negyvenhárom perc alatt veszítették el az elődöntőt.

A magyar, cseh duó azzal, hogy az elődöntőig menetelt a US Openen, összesen 100 ezer dollárt keresett.