Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három ok, amiért Talmácsi bajnok lesz

2007.10.30. 14:34
Vb-favorit Talmácsi Gábor a vasárnapi Valenciai Nagydíjon, több ok is amellett szól, világbajnok lesz. Van viszont egy, ami sikere ellen.

Megnyerheti vasárnap Valenciában a 125 köbcentis motoros gyorsasági vb-t Talmácsi Gábor: ha legalább harmadik a futamon, világbajnok.

A címet csak csapattársa, a szintén apriliás Hector Faubel veheti el tőle, aki, ha győz is, remélnie kell, a magyar maximum negyediknek fut be.

Tíz pont a különbség kettejük között, ami Talmácsi javára szól. A dobogós hely sem példátlan, 2005-ben Valenciában, még KTM-mel sikerült kiharcolnia a második pozíciót, kétségtelen, elég jó ahhoz, hogy ismét meg tudja csinálni.

A pálya vonalvezetése szintén fekszik neki, az idei teszteken rendre a legjobb volt itt régebbi fejlesztésű motorjával.

De mi szól akkor ellene? Valójában csak az, hogy spanyol csapat spanyol pilótájától kell elvennie a világbajnokságot.

Jorge 'Aspar' Martinez istállótulajdonos állítja, nem kivételez Faubellel - eddig sem tette -, de aki látta a többszörös exbajnok arcát a legutóbbi, malajziai futamon, amikor Talmácsi első, Faubel csak harmadik lett, tudja, merre húz a szíve: spanyol szponzor spanyol pályán spanyol közönség előtt ünnepelhetne spanyol, ráadásul valenciai pilótát.