Három pekingi helyet szereztek az ökölvívók

2008.02.29. 19:07
Az olaszországi kvalifikációs versenyen szerzett három kvótával már négyfős a pekingi csapat.

Kalucza Norbert (51 kg), Varga Miklós (60) és Káté Gyula (64) olimpiai kvótát szerzett a Roseto degli Ambruzziban zajló első európai kvalifikációs ökölvívótorna pénteki versenynapján, miután az elődöntőben mindhárman legyőzték ellenfelüket.

A debreceni Kalucza 26-20-as pontozással nyert a német Marcel Schneider ellen, és a szombati döntőben a brit Khalid Yafallal találkozik. A hajdúsámsoni Varga 34-12-re verte a román Georgian Popescut, az aranyéremért pedig az ukrán Olekszandr Kljucskóval száll szembe. Káté, az MTK világbajnoki és kétszeres Európa-bajnoki bronzérmese 18-10-es pontozással győzte le a litván Egidijus Kavaliauskast, és a döntőben a román Gheorghe Ionut vár rá.

Szili István pénteken nem jutott olimpiai kvótához, miután az elődöntőben 17-9-re kikapott a brit James de Gale-től. A 75 kg-ban szereplő kőszegi bokszoló ugyanakkor szombaton még megszerezheti a részvételi jogot a pekingi játékokra, ha a bronzcsatában megveri az örmény Andranik Hakobjant.

A 81 kg-os Szellő Imre már tavaly, a chicagói világbajnokságon, a negyeddöntőbe jutással kiharcolta a pekingi részvételt.

A második - és egyben utolsó - európai kvalifikációs ökölvívótornát április 7. és 14. között rendezik Athénban.