Azt hittem, tényleg Ali van a ringben

2008.05.16. 10:23
Nem emelték ki Jo-Wilfried Tsongát, mégis az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság döntőjébe jutott, akkor ismerhette meg mindenki a Muhammad Alira hasonlító francia teniszezőt. A színes bőrű játékos kihasználja a poént, az üzbég nehézsúlyú bajnok, Ruszlan Csagajev ellen kesztyűt húzott Hamburgban, és nem is mozgott esetlenül.

Nemcsak úgy néz ki, úgy is mozog, mi több, úgy is üt, mint Muhammad Ali, írta róla a német Bild. Amikor az Australain Open döntőjébe jutott a francia Jo-Wilfried Tsonga, rögtön az amerikai bokszolóhoz hasonlították. Nyilvánvalóan ez adta az ötletet a hamburgi Universumnak, hogy ha már úgyis a városban teniszezik, becsábítják a ringbe, lássák, otthon érzi-e magát.

"Roppant ígéretesen mozog, a hasonlóság pedig megdöbbentő. Azt gondoltam, Ali áll velem szemben a ringben" - mondta az üzbég Ruszlan Csagajev, a WBA nehézsúlyú bajnoka a kilencvenkilós Tsongáról. A francia hajolgatott, kipróbálta egyeneseit is, de természetesen a látványon volt a hangsúly, nem estek egymásnak.

"A tenisz is hasonló a bokszhoz, nekünk is ütnünk kell, azzal a különbséggel, hogy a labda az ellenfelünk" - vágott gyors értékelésbe a Tenisz-Alinak elnevezett játékos.

Jo-Wilfried Tsonga

"Ali legenda, szeretnék találkozni vele, boldog lennék, ha úgy tudnék teniszezni, ahogyan ő bokszolni. Könnyed volt, mint a pillangó, és olyan szúrós, mint egy méhecske. Én még nem tartok itt" - jelentette ki a pillanatnyi ranglista tizennyolcadik helyén álló teniszező.

Csagajev meghívta Tsongát a következő meccsére, amikor június elején a Keleti Szörnyeteggel, Nyikolaj Valujevvel mérkőzik, aki szeretne neki visszavágni. Tsonga udvariasan nemet mondott, mert akkor Wimbledonban lesz fellépése, és bízik benne, hogy meg sem áll a döntőig.

Hamburgban kellemetlen meglepetést okozott: a svéd Söderlingtől két szettben 6:2, 7:5-re kikapott.