Mindenki faképnél hagyja Fábiánnét?

2008.05.22. 11:09
Az olimpiai bajnok Kovács Katalin távozásával felbomolhat az elmúlt évek legsikeresebb edzőjének, Fábiánné Rozsnyói Katalinnak a csoportja. Lehet, hogy az edzőnő csak ki akarta ugrasztani a nyulat a bokorból, de előfordulhat: tényleg nem marad tanítványa, és az olimpiára sem készít fel senkit.

Szerda este írtuk feltételesen, hogy a Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjából távozó két Európa-bajnok kajakos - Kozák Danuta, Szabó Gabriella - Janics Natasával és Kovács Katalinnal kiegészülve ütőképes négyes alkothat, de könnyen előfordulhat, hogy ebből hamarosan tény lesz. Legalábbis erre enged következtetni az edzőnő csütörtök reggeli nyilatkozata. "Megalakult az új magyar olimpiai négyes" - kommentálta az eseményeket az MTI-nek.

Majd megemlítette, lehet, szombatra már csak ketten maradnak Szolnokon a férjével, Fábián Lászlóval, mert a jelenleg még ötfős csoportból - Paksy Tímea, Benedek Dalma, Fazekas Krisztina, Patyi Melinda és Keresztesi Alexandra - a többiek is Szegedre mennek, Sári Nándorhoz. "Fontolgatják a felvetésemet" - jelentette ki. Viccesen azt is mondta, "majd jelentkezem segédedzőnek a csodálatos Sári mellé".

Az éppen edzést tartó Angyal Zoltán szövetségi kapitány az Indextől értesült a nyilatkozatról, és hitetlenkedve csak annyit kérdezett vissza: "Micsoda? Jól Hallottam?"

A szegedi egyesület vezetője, Csonka Gábor sem hallott a csoport távozásáról, és kifejtette, az egész helyzetnek nem örül, mert nyugalmat és rendet szeretne. "Annak sem örültünk egy éve, hogy Natasa eljött Kati nénitől" - mondta.

Csonka, aki a szövetség elnökségi tagja is, úgy véli, pillanatnyilag Benedek Dalma nélkül nem képzelhető el a legjobb négyes, de inkább azt tartja valószínűnek, hogy a Szegeden készülő kvartett vívja ki az olimpiai szereplést, ahogy Fábiánné is prognosztizálta. Ebben az esetben az elmúlt hat évben az ország legjobb edzőjének választott Fábiánnéval megeshet, hogy nem lesz tanítványa a pekingi olimpián.

Csonka érzése szerint Kovácsot megviselte a szakítás, hiszen mégiscsak tizenhárom évig dolgoztak együtt. A másik két lány kevésbé kötődött az edzőnőhöz, így rajtuk nem látta, hogy maguk alatt lennének. "Jelenleg is edzenek mind a négyen, pedig Szegeden zuhog az eső, de mindannyian nagyon elszántak."