Talmácsi csak hetedik az első időmérőn

2008.05.30. 15:48
A világbajnok magyar motoros az Olasz Nagydíj első szabadedzésén második lett Mugellóban. A délutáni időmérőn a zuhogó esőben 4 másodperccel elmaradt délelőtti idejétől, a hetedik időt érte el. A legjobb eredményt Pol Espargaro motorozta, a pontversenyben vezető Di Meglio harmadik.

A 125 kcm-ben világbajnoki címvédő Talmácsi Gábor a második legjobb időt érte el a gyorsaságimotoros-vb hatodik, olaszországi futamának első szabadedzésén, még délelőtt. A magyar pilóta, aki szerdán ünnepelte 27. születésnapját, szokása szerint az edzés utolsó másodperceiben teljesítette a leggyorsabb körét (2:15.749 p) az 5,245 km-es mugellói pályán.

A legjobb eredményt Pol Espargaro érte el 2:15.341 perccel; a spanyol versenyző szintén a zárás előtt néhány pillanattal érte el a legjobb időt a vizes pályán. A harmadik az osztrák Michael Ranseder lett, kissé lemaradva, 2:17.167 perccel.

"Kezdetnek nem is rossz" - mondta az MTI-nek Talmácsi. "Az elején még kissé vizes volt a pálya, ám az idő haladtával egyre szárazabb lett, megszoktam, akkor már bátran lehetett menni rajta."

A délutáni időmérőn Talmácsi nem tudta megismételni ezt az eredményt, az esős időben nem javított időeredményén, hátrébb szorult, hetedik lett.
A világbajnok a tréning utolsó percében teljesítette a leggyorsabb körét (2:19.698 p).

Az első helyen a spanyol Espargaro végzett, a második a brit Scott Redding lett, harmadik a világbajnoki pontversenyben vezető francia Mike Di Meglio.

Nem sokkal az első időmérő előtt eleredt az eső, az egész edzés alatt zuhogott. Talmácsi jól kezdett, hosszú ideig második volt, majd visszacsúszott a huszadik helyig, de a zárás előtt néhány pillanattal sikerült nagyon gyors kört teljesítenie, ezzel felzárkózott az élvonal mögé.

"Az eső ellenére nem óvatoskodtam, mentem, ahogy lehetett, ám sajnos a motor nem volt elég friss, hiányzott belőle az erő" - mondta az MTI-nek Talmácsi Gábor.

"Az utolsó körben, különösen az első szakaszban már nagyon gyors voltam, utána azonban hibáztam, kisodródtam, ezzel értékes időt veszítettem. Remélem, szombaton, ha az eső is eláll, jóval gyorsabb leszek."

Talmácsi a világbajnoki pontversenyben a tizedik 32 ponttal, 42-vel marad el az összesítésben első francia Mike Di Megliótól. A világbajnok magyar három éve Mugellóban szerezte meg pályafutása első világbajnoki futamgyőzelmét.

Olasz Nagydíj, 125 cm3, első időmérő edzés

1. Pol Espargaro (spanyol, Derbi) 2:18.932 p

2. Scott Redding (brit, Aprilia) 2:19.137

3. Mike di Meglio (francia, Derbi) 2:19.238

...7. Talmácsi Gábor (Aprilia) 2:19.698

A rajtsorrend két időmérő alapján áll össze.