240-nél állt fejre a motorversenyző

2008.06.02. 10:49 Módosítva: 2008.06.02. 11:01
A magyar Team Tóth pilótája, Hector Barbera borzalmasat bukott a vasárnapi olasz Moto GP-nagydíjon. Ehhez képest megúszta sérülés nélkül.

Megúszta komolyabb sérülés nélkül 240 kilométer/órás sebességnél történt bukását az olasz motoros nagydíjon Hector Barbera.

A magyar Team Tóth spanyol versenyzője a 250 köbcentisek versenyén az első helyért harcolt Marco Simoncellivel, amikor az utolsó előtti kör végén motorjaik összeértek.

A mugellói célegyenes felénél Barbera kijött a szélárnyékból előzni, de a vezető Simoncelli ráhúzott, így az Aprilia első kereke blokkolt, a gép hátulja felemelkedett, a motoros szaltózott a levegőben.

Szerencsésen pont a hátára esett, a protektorok megvédték, majd több tíz méteren át kicsúszta az esését. Már nem túl gyorsan csapódott teste a betonfalnak, így semmije nem tört el, csak zúzódásai vannak.

Simoncelli befejezte a maradék egy kört és megnyerte élete első futamát 250-ben. Barbera 100. nagydíja pechesen ért véget, de az egy hét múlva következő Spanyol GP-n indulhat.