Az egész világ gyászolja Kolonicsot

2008.07.16. 10:14
A világ valamennyi nagy sajtóorgánuma megemlékezik a kedden tragikus hirtelenséggel elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kenusról. Kolonics György 36 évet élt.

Kolonis Györgyöt nemcsak itthon, szerte a világban is gyászolják. A nagy nemzetközi internetes portálok egyaránt vezető hírben emlékeznek meg a kétszeres olimpiai bajnok, tizenötszörös világbajnok, háromszoros Európa-bajnok haláláról.

A sportlapok – többek között a Sports Illustrated – a magyar sport egyik legnagyobb alakjának, élő legendájának titulálják a 36 évesen elhunyt klasszist, aki pályafutása csúcsán távozott el.

Az olyan napilapok és tévétársaságok is vezető hírként írnak a tragédiáról, mint a USA Today, a Houston Chronicle, a West Australian, az ABC News, az NBC és a Fox.

Európában is nagy visszhangot váltott ki Kolonics halála: több lap – köztük a tekintélyes olasz Gazzetta dello Sport, illetve a német Bild – megszólaltatja Baráth Etele szövetségi elnököt és Ganczer Gábor sajtófőnököt.

A német lap megemlíti, az olimpiák magyar hőse volt Kolonics, akinek halálhíre a rajt előtt alig több mint három héttel sokkolta a sportvilágot.

Olaszországban, Németországban, Franciaországban, Ausztriában és Spanyolországban különösen nagy terjedelemben foglalkoznak a történtekkel, nem ritka, hogy nemzeti hősnek titulálják Kolonicsot,.

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség internetes honlapja Kolonics emberi és sportolói méltatása mellett kiemeli, az egész sportvilág számára tragédia, ami történt.