Eltemették Kolonics Györgyöt

2008.07.25. 16:32 Módosítva: 2008.07.26. 12:14
Legalább háromezren kísérték utolsó útjára a múlt kedden váratlanul elhunyt Kolonics Györgyöt. Az állami vezetők mellett a magyar sport vezetői is eljöttek, de olimpiára készülő társai, illetve korábbi bajnokok is jelen voltak.

Pénteken fél háromkor a Farkasréti temetõben ezrek gyûltek össze a kétszeres olimpiai bajnok Kolonics György búcsúztatásán.

A szertartáson a pap arról beszélt, Kolonics az aranynál többet nyert, elnyerte Isten szeretetét, ebbõl merítsen erõt a szenvedõ család. A bajnokot búzaszemhez hasonlította, mely a földbe kerül; elpusztul ugyan, de termést hoz. A szertartáson a pap arról beszélt, Kolonics az aranynál többet nyert, elnyerte Isten szeretetét, ebbõl merítsen erõt a szenvedõ család. A bajnokot búzaszemhez hasonlította, mely a földbe kerül; elpusztul ugyan, de termést hoz.

Elsõként Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke búcsúzott Kolonicstól: "A magyar sport arkangyala távozott, angyali üzenetet hordozott a szemében. Tudta, mi volt a dolga, a sport számára a teljességet, a szellemet, az esztétikumot jelentette. Sugárzó szép ember volt, olyan, amilyenné mindannyian szeretnénk válni."

Fotó: Barakonyi Szabolcs

"Amikor nyert, akkor is elvonult az ünneplés elõl, magában ünnepelt. A pályán megverték, de legyõzni soha nem tudta senki - eddig. Rendkívüli ember voltál, Gyuri, kérlek mosolyogj, legalább még egyszer" - zárta beszédét a szövetség elnöke.

Gyenesei István, a sportért felelõs Önkormányzati és Területfejlesztési miniszter szerint egy csillag távozott, de eggyel több van felettünk. "Eltávozott egy nemzeti hõs, de született egy legenda. Más lesz Peking, és más lesz lesz a világ. Az olimpián mínusz egy aranyeséllyel indulunk, de a többieknek neki, helyette kell nyerni. Kötelességünk pótolni a hiányát, közös felelõsségünk emlékének megõrzése. Nem könnyekkel tartozunk neki, hanem azzal, hogy ki-ki a saját területén megpróbál megfelelni az emlékének."