Kosárklasszis minden idők legjobb légiósa

2008.12.01. 09:56 Módosítva: 2008.12.01. 10:04
Több mint hétezer pont, ennyi kellett ahhoz, hogy a litván kosaras, Jolanta Vilutyte megelőzze szavazásunkon a magyarországi kitérője után Stanley-kupát szerző Rob Niedermayer jégkorongozót. A dobogóra nem fértek fel a kézisek, a legjobb futballista csak hatodik.

Bő egy hete hirdettük meg a szavazást arról, hogy a kevés Magyarországion játszó klasszis légiós közül ki volt a legkiemelkedőbb az elmúlt húsz évben. Nem sok világsztár fordult meg a hazai pályákon, de az első három legtöbb szavazatot gyűjtött feltétlenül az volt.

A litván Európa-bajnok Jolanta Vilutyte végül jelentős fölénnyel nyert - ezer szavazat fölé jutott -, a pécsi kosarasdrukkerek tényleg nem felejtik el, de nyilván mások is tisztában vannak a nagyságával, és tudják, hogy több mint hétezer pontot dobott.

A hokidrukkerek hálásak lehetnek, hogy az NHL szünetelt három éve, Rob Niedermayer leigazolására különben esély sem lett volna. Az azóta Stanley-kupa-győztes játékos életrajzában most is szerepel a Ferencváros.

A harmadik helyre Vishwanathan Anand lépett fel, aki még itthon nem mutatta meg tudását, de jövőre biztosan játszik a nagy terveket szövögető Nagykanizsában.

A negyedik és az ötödik helyet két kézilabdás foglalta el - ők háromszáz szavazat fölé jutottak -, Sterbik Árpád megelőzte Mirza Dzombát. Dzomba ma már egyre kisebb szerepet kap a Zágrábban, Sterbik viszont a világ legjobb csapatában véd.

Hatodik lett a sorban az első futballista, Giuseppe Signori, aki levezetni érkezett Sopronba, de így is adott egy-két olyan passzt, amire mozdulni sem tudtak társai, és lőtt olyat, amire felhördültek. Ahogy jeleztük, a futball külön téma, a következő körben a legjobb légiós labdarúgókra lehet majd szavazni.