Bodrogi új csapata tulaj nélkül maradt

2008.12.19. 15:35
Az orosz Katyusa kerékpárcsapat tulajdonosa, Oleg Tinkoff éttermei és bankja mellett nem ér rá kedvenc hobbijával foglalkozni.

Oleg Tinkoff orosz üzletember kiszáll az általa alapított Katyusa kerékpárcsapatból, amely a közelmúltban igazolta le Bodrogi Lászlót.
"Számomra a kerékpár mindig is passzió volt. Továbbra is az az álmom, hogy egy orosz csapat részt vegyen a Tour de France-on, orosz zászló lengjen a Champs-Élysées-n" - mondta a 40 éves Tinkoff a cyclingnews című szaklapnak.

Bodrogi László vébémásodikként okozott csalódást Pekingben
Bodrogi László vébémásodikként okozott csalódást Pekingben

Tinkoff a tulajdonosa a Tinkoff Credit Systems nevű pénzintézetnek, 12 üzletből álló étteremhálózata is van, távozását üzleti elfoglaltságaival indokolta, de elképzelhetőnek tartja, hogy tíz éven belül visszatér a sportágba.

A következő idényben már franciaként versenyző időfutam-specialista Bodrogi klubját ezentúl egy volt klasszis kerékpáros, Andrej Csmil vezeti.

Az olimpián rosszul szereplő, jelenleg lábtörése után lábadozó Bodrogi mostani klubja, a francia Crédit Agricole az idény végén megszűnik. A Katyusa már több világklasszist - például az ausztrál Robbie McEwent, az orosz Vlagyimir Karpecet és az olasz Filippo Pozzatót - igazolt le.

A Katyusa Pro Tour-licences csapat, a legnagyobb versenyeken, így a Tour de France-on is indíthat csapatot.