Gazdagok, de idétlenek

2009.01.22. 10:08 Módosítva: 2009.01.22. 10:10

Ügyetlenül lemaradt Kakáról a világ leggazdagabb klubjának tartott Manchester City, túl az átigazolási időszak első három hetén még nem sikerült szerződtetnie a korábban beharangozott nagy sztárt vagy sztárokat, pedig már elköltött 40 millió fontot.

A vagyonból, amit Mark Hughes edző eddigi három szerzeményére elherdált, már lehetett volna venni valakit, sőt, valakiket, akik tudnak futballozni.

Tiszteletlenség nélkül: a Chelsea-ből jött Wayne Bridge és az exhamburgos Nigel de Jong nem tud, a brit futballkiránduláson lévő – Norwich, Coventry, Newcastle, Celtic, Blackburn, Liverpool, West Ham, most Man. City – Craig Bellamy meg csak épphogy.

Ők mindannyian Mark Hughes kiszemeltjei, az ő kérésére szerezték meg őket. Nehéz elképzelni, hogy van még a világon másik akkora balfék rajta kívül, akinek ha azt mondják, tessék, itt van 40 milla, elköltheted három játékosra, pont ezekre pazarolná el.

Robinhóval, Elanóval – akit már Hughes sosem játszat –, olyan tehetségekkel, mint Jo, Micah Richards, Stephen Ireland, Joe Hart, a kis Schmeichel, sőt Vincent Kompany is, a walesi edző a 11. helyen tud lenni a Premier League-ben. Szép eredmény, hiszen nemrég még 16. volt.

Hughes szerencséje, a City tragédiája, hogy az arab tulajdonosok nála is kevésbé konyítanak a labdarúgáshoz. Nem nagyon láttunk még olyat a futballtörténelemben, hogy az edző egyedül romba döntse az egyesületet, de ha Hughes folytathatja, már nem kell sokat várnunk.

Egyelőre pedig folytatja: kedden Robinhóval is összeveszett a tréner, a csapat gólkirálya elhagyta a tenerifei edzőtábort, visszautazott Brazíliába.

Az arab befektetők jobban tennék, ha azt a 130 millió eurót, amit Kaká a zsebükben hagyott, egy igazi edző számlájára utalnák. Ha nem, ennek nem BL lesz a vége. Hanem sírás.