Kik szúrták hátba Scolarit?

2009.02.12. 13:04 Módosítva: 2009.02.12. 14:27

Kirúgta hétfő este edzőjét, Luis Felipe Scolarit a Chelsea vezetősége. Azóta kiderült, a klubtulajdonos tette ezt, Londonba repült, az edzés után behívatta a világbajnok mestert, és közölte vele, nincs tovább.

Tény, a csapat pocsékul játszott vele, januárban alig nyertek, simán kikaptak a két legnagyobb riválistól - MU és Liverpool -, úgy, hogy még gólt sem lőttek, de beszedtek ötöt. Valószínű, hogy elbocsátása nem rossz döntés.

A hét közepére kiderült az is, nem Abramovics saját ötlete volt a váltás, azután jutott erre, hogy beszélt a csapat három rutinos játékosával, Didier Drogbával, Michael Ballackkal és Petr Cechhel, írta a brit Telegraph szerdán.

Drogba az ősz feléig sérült volt, miután visszatért, képtelen volt beilleszkedni, élete leggyengébb formájában játszott. (Persze még így is lőtt néhány fontos gólt, mert klasszis.) Leginkább azzal került a címlapokra, hogy mikor szerződik az Interhez, azt meg tavaly kiadott életrajzában írta meg, 2007 nyarán a Milannál vendégeskedett, és nagyon jól érezte magát, marasztalták is.

Michael Ballack ebben a szezonban majdnem mindig játszott a Chelsea-ben, gyengén, nyoma sem volt múlt tavaszi formájának. Összességében, amit az angoloknál nyújtott két és fél szezon alatt, csak nagy jóindulattal értékelhető közepesre. Neki bajnoki címe sincs, Mourinho egyik győztes csapatában sem volt benne.

Petr Cech teljesítménye egyértelműen 5-ös volt a szezon kezdetéig, de Scolari alatt nem volt az igazi. Nagyot nem hibázott, de közel sem az áttörhetetlen fal, aki volt négy éven át.

Vagyis három idén eléggé gyenge-közepes játékos rúgatta ki Scolarit. Nem meglepő, az elrontott lestaktikánál is mindig a beragadó védő integet.

Végül is, ők csak elmondták véleményüket, Abramovics meg intézkedett. Ami furcsa: a milliárdos tulaj a csapatkapitány John Terryt és a csapatkapitány-helyettes Frank Lampardot, a klub két leghűségesebb, legmegbízhatóbb játékosát nem kérdezte.

Terry nyilvánosan ki is akadt, kijelentette, Scolari nagyszerűen bánt velük, érzékeltette, néhány társa szúrta hátba az edzőt. Persze nem tagadta, az ő gyengébb formája sem segített rajta. Lampard nem szólt semmit, ő idén is ugyanúgy rugdosta a gólokat, adta a passzokat, mint Ranieri, Mourinho és Grant edzősködése alatt.

Furcsa, hogy az ő szavuk nem számít, még csak nem is kíváncsi rájuk a nagyfőnök. Persze, ők sosem fognak panaszkodni: magukban keresik a hibát, angol futballisták.