Előd
10 °C
16 °C

Hárommilliárdból lesz edzője a Chelsea-nek

2009.02.11. 12:09 Módosítva: 2009.02.11. 12:10
A gyenge szereplés miatt kirúgott brazil Luiz Felipe Scolari 7,5 millió fontos fájdalomdíjat, az új edző, a holland Guus Hiddink négy hónapra 2,5 millió fontot kap.

Az angol sajtó információi szerint 7,5 millió fontos (kb. 2,5 milliárd forint) kárpótlást kap az FC Chelsea-től hétfőn kirúgott Luiz Felipe Scolari és stábja. A brazil edzőt a hírek szerint kifejezetten a klub milliárdos orosz tulajdonosa, Roman Abramovics kérésére menesztették.

Scolari utóda a szezon végéig az orosz válogatott szövetségi kapitánya, Guus Hiddink lesz. A londoni klub kedd este gyakorlatilag mindenben megállapodott a holland edzővel, aki négy hónapra másfél millió fontos alapfizetést kap, plusz 500-500 ezret a Bajnokok Ligája megnyeréséért, illetve a jó bajnoki és kupaszereplésért.

Az angol sajtó szerint nyártól a jelenleg a Milant vezető Carlo Ancelotti jön a kispadra, de még az edző és a Milan részéről sem érkezett visszajelzés.

Hiddink elődjét, a brazil Luis Felipe Scolarit hétfőn bocsátották el. Scolari hét hónapig ült a Chelsea kispadján, november vége óta nagyon gyengén játszott a londoni csapat, a Bajnokok Ligájában is nehezen jutott tovább csoportjából. A bajnokságban hazai pályán 16 pontot veszítettek, a legutóbbi forduló után a negyedik helyre estek vissza.