Megalakult a 2010-es úszó-Eb szervező bizottsága

2009.04.09. 19:20 Módosítva: 2009.04.09. 19:26

Megtartotta első ülését csütörtökön a 2010-es úszó, műugró, műúszó és hosszútávúszó Európa-bajnokság magyar szervezőbizottsága. A testület tagjai elfogadták, hogy az szb elnöke Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó-szövetség elnöke, a LEN alelnöke mellett Hagyó Miklós budapesti főpolgármester-helyettes, a szinkronúszók első embere társelnökként vezesse a testületet. A műugrók képviseletében Vereczkei Zoltán, a hosszútávúszóktól pedig Szabó Zoltán alelnökként tevékenykedik. Akárcsak a 2006-os Eb-n, az operatív munkát Ruza József fogja össze ügyvezető igazgatóként.

A kontinensviadal emblémája a Magyar Turizmus Zrt-vel történt megállapodás alapján az országpropagandából ismert piros-fehér-zöld szív, kabalája a 2006-os Eb-vel szemben ezúttal nem fekete, hanem fehér puli.

Az Eb plakátján - stílszerűen - Cseh László olimpiai ezüstérmes négy fejképpel a vegyesúszás számait jeleníti meg, míg a kontinensbajnokság jelmondata: "Open heart, open mind, open arm", vagyis "Tiszta szívvel, nyitottan, tárt karokkal..."

Az Európa-bajnokságot 2010. augusztus 4. és 15. között rendezik Budapesten, valamint Balatonfüreden.