Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megkezdődtek a Balatonring előkészítő földmunkái

2009.04.17. 16:06 Módosítva: 2009-04-17 16:09:47

Megkezdődtek a pálya építésének előkészítő földmunkái - állapította meg Kovács Miklós turisztikai szakállamtitkár Sávolyban, a leendő Balatonring helyszínén tartott bejárása alkalmával. A politikus volt az első, aki Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter márciusi ígérete után ellenőrizte a munkálatokat, annak érdekében, hogy egy év múlva átadhassák a létesítményt, s 2010-ben megrendezhessék a gyorsaságimotoros-világbajnoki sorozat magyarországi futamát. Az ÖTM tájékoztatása szerint Kovács Miklós tájékozódása során megtudta, hogy jól halad a szennyvíztisztító mű előkészületi munkálata, illetve a Lengyeltóti-Nagykanizsa közötti nagynyomású gázvezeték kiváltásának megvalósítása is.

"A pályaépítésre vonatkozó építési engedélyezési eljárás folyamatban van, jelenleg a hatóság által jelzett hiányokat pótolják. Az építési engedély kiadásának várható időpontja információim szerint 2009. április vége" - nyilatkozta az szakállamtitkár. A Magyar Nagydíjat eredetileg idén szeptemberben rendezték volna meg először a Balatonringen, ám az építő Share Capital és Sedesa csoport a gazdasági válságra hivatkozva március 11-én bejelentette, hogy a beruházás finanszírozásának megszervezése a vártnál több időt vesz igénybe, így 2009-ben nem lesz futam. Az új tervek szerint 2010 májusában rendezik majd meg a versenyt.