Kovács nincs az erősebb kajaknégyesben

2009.05.28. 15:30
A tavaly kinevezett kapitány, Storcz Botond eldöntötte, Janics Natasa kerül a szegedi Világkupán induló erősebb négyesbe, Kovács pedig a papíron gyengébbnek lesz a vezérevezőse.

Ahogy kedden megbeszélték, csütörtökön újra edzett a női kajaknégyes Szolnokon. Storcz Botond kapitány a vízre szállás előtt – figyelembe véve az első próba tapasztalatait – kihirdette a jövő hét végi szegedi Világkupán rajthoz álló két női négyes egységet.

Az egyik hajóban Paksy Tímea, Benedek Dalma, Kozák Danuta és a háromszoros olimpiai bajnok Janics Natasa ül majd, a másikban Kovács Katalin mellett Fazekas Krisztina, Medveczky Erika és Csipes Tamara.

Storcz elmondta, döntésével meg kívánta erősíteni azt az eredeti szándékát, hogy a csapategységek összeállításában meghatározó lesz az egyes teljesítmény. Ezért mindenképpen biztosnak tekintette a hajóban a K-1 női 500 méteren első három helyen befutó versenyzőt. (Benedek, Kozák, Paksy volt a sorrend.)

Hogy Kovács vagy Janics kerüljön be negyediknek, Storczot - elmondása szerint - szakmai elvek vezérelték. Az utolsó beülőben, a tolóember szerepköre meglehetősen speciális.

A kapitány szerint Janics Natasa alkalmasabb erre a feladatra, mint Kovács Katalin. Janics a 2006-os világbajnok négyesben is leghátul ült.

Kovács az olimpiai ezüstérmes négyes vezérvezőse volt.