Németh bukott, de fél kézzel is folytatja

2009.06.18. 13:08 Módosítva: 2009.06.18. 13:08
A 250-es gyorsasági motorosok világbajnoki sorozatába két futammal ezelőtt bekapcsolódott Németh Balázs szerencsétlenül esett el a szerdai valenciai tesztelésen, műteni kell a bal kezét. A következő versenyen már pontot szeretett volna szerezni, egyelőre az indulása sem biztos.

Németh Balázs, a Balatonring Team pilótája szerdán és csütörtökön Valenciában tesztelt volna több asparos versenyzővel együtt, hogy még jobban megismerje azt az Apriliát, amire újoncként, szezon közben ülhetett fel a távozott Talmácsi Gábor helyén.

Németh mindkét világbajnoki futamát – Mugellóban és Barcelonában – hibátlanul teljesítette eddig, 10 nap múlva pontért vagy pontokért utazott volna Holland Nagydíjra, azon a pályán már versenyzett korábban.

Szerdán azonban az egyik kanyarban megcsúszott a motor hátulja, ő pedig lerepült a gépről. A bal kezét ütötte meg a legjobban, az első vizsgálatok szerint eltört a kézközépcsontja.

Előbb a pálya egészségügyi stábja vizsgálta meg, majd egy valenciai kórházba szállították, ahol úgy döntött a 21 éves pilótát kezelő Enrique Gastaldi doktor, hogy műteni kell.

„Nagyon sajnálom, ami történt, sikeres tesztnap végén voltunk már. A motor beállításaira figyeltünk elsősorban, még nem is arra, hogy a lehető legjobb időket produkáljam, de így is megközelítettem Di Megliót. Az utolsó körökben estem el, a négyes kanyarban, és azonnal éreztem: nagy a baj. Örülök, hogy a csapat segítségével egy specialista végzi majd a műtétet. Arról még korai beszélni, mikor térhetek vissza, de aki ismer, tudja, életem a versenyzés, soha nem adom fel. Egy álmom már teljesült azzal, hogy a világbajnokságon indulhatok, azt akarom, hogy a leghamarabb folytatódjon az álom. Ha kell, fél kézzel is folytatom” – nyilatkozott Németh.