Megalázott lányokkal kellett belerázódni

2010.03.23. 11:24
"Nekem nem kell minden áron megnyilvánulnom, sokkal jobb, ha szép csendben végezzük a dolgunkat" - jelentette ki a legsikeresebb magyar kajakos edző, Fábiánné Rozsnyói Katalin. Benedek Dalma mellett még nyolc versenyzőt készít fel, és már várja, hogy májusban mire lesznek képesek.

Kerüli a nyilvánosságot Fábiánné Rozsnyói Katalin, aki tanítványaival hétfőn érkezett haza a sevillai edzőtáborból, ahol kilencfős csoportja a vízen több mint 400 kilométert tett meg.

"Kétszeresen is kerülöm a nyilvánosságot - nyilatkozta az MTI-nek
a hatszor az Év edzőjének választott szakember. - Mostanában
ugyanis van más, aki a sportágunkból túl sokat szerepel, és velem,
illetve a lányokkal kapcsolatosan rendre negatívan nyilatkozik."

Fábiánné nyilván Csipes Ferencre gondolt, aki átvette Kovács Katalin, Kozák Danuta és Szabó Gabriella felkészítését. Ők valamennyien Fábiánné csoportjában készültek, és a pekingi olimpia előtt váltak el az edzőnőtől.

"A korábban megalázott lányokkal kellett belerázódni Storcz új
felkészülési és versenyeztetési szisztémájába. Természetesen hajlandó
vagyok igazodni bizonyos elvekhez, és az adott keretek között azon
dolgozni, hogy a megmaradt embereimből kihozzam a maximumot. Úgy
érzem, jó úton járunk. Mind a 2009-es évben, mind a téli felkészülési
időszakban látottakkal elégedett vagyok. A lányok Sevillában például
három hét alatt mindössze egyszer kaptak félnapos kimenőt, egyébként
pedig jókedvűen végezték a kőkemény munkát, több mint 400 kilométert hagytak maguk mögött. Nagyon sokat jelentett, hogy Szabó Attila edzőkollégám kenusaival napról napra egymás mellett és egymás ellen rivalizálva lapátoltak. Örömömre az ott látottakról Storcz Botond kapitány is pozitívan nyilatkozott."

Fábiánné feltehetően Benedek Dalmára és Paksy Tímeára gondolt, mint megalázottakra. Az egyéniben négyszeres világbajnok Benedek az olimpiára csak tartalékként utazhatott ki, mert a válogatón elmondása szerint kiikszelték. A tavalyi vb-győztes négyesbe viszont már bekerült, és az egység 2006 után újra nyert Kanadában, igaz, célfotóval, minimális különbséggel a németek előtt.

A szakember jelenleg kilenc versenyzővel foglalkozik, mint elmondta, keményen készülnek a május közepén esedékes rangsorolóra.

"Megkönnyíti a dolgomat a lányok optimális hozzáállása. Árgus
szemmel figyelem őket, a női szakágban dolgozó másik két csoporttal
viszont egyáltalán nem foglalkozom. Korábban is mindig jó úton jártam,
most is bizakodó vagyok. Keményen készülünk a májusi szolnoki rangsorolóra, ahol mindenkinek egyesben kell megmutatnia magát. A kapitány az ott látottak alapján állítja majd össze a május végi, szegedi Világkupára az induló magyar egységeket."