Élete meccsére készül Gera és a Fulham

2010.04.08. 14:34

A keddi találatok után szerdán is bejött a Bayern továbbjutása, illetve a többgólos meccs, de ez csak még óvatosabbá tesz. Nézzük, mi várható este az Európa Ligában.

A Fulham 2-0-ra vezetett a 89. percig a német bajnok Wolfsburg ellen, amikor jött Madlung, és egy pontos fejessel nyílt maradt a továbbjutás.

Az angolok a legerősebb összeállításban játszhatnak, bár az amerikai Dempsey nem utazott el Németországba, Duff így biztosan a kezdőben lesz, és Gera Zoltán is. Az ír középpályás azt mondta, a szezon legnagyobb játékára készülnek, életük meccsére. (Február óta ilyen mecsceket játszanak.) „Ilyen klubnak, mint a Fulham, európai kupa döntőjébe jutni, maga a csoda. De mindenki ezért dolgozik.”

A németek nagyon fegyelmezetten, és rendkívül zártan védekeztek az első meccsen, most azonban támadniuk kell. A Fulham ezzel esélyt kap, és a Sahtar ellen is elég volt a 2-1-es előny.

gera zoltan fulham

A Wolfburgnak jó csatárai vannak, Grafite és Dzeko is többször bajba fogja hozni a darabos Hangelandot, és Schwarzer kapusnak is lesz dolga. Nagyon gyanús, hogy mindkét gólt fog lőni, ennek oddsa nem is magas: 1,55.

Mindkét csapatnak ez az utolsó esélye, hogy szebbé tegye a szezonját, és Roy Hodgson nagy taktikus, játszott már kupadöntőt, biztosan jó érzékkel nyúl csapatához, bár nem szokása alaptalanul cserélgetni, az első meccsen is csak egyszer változtatott. Az edző kifejtette, még egyszer nem engedhetik meg maguknak egy kihagyást az utolsó pillanatban, és ezt mindenki tudja.

A Fulham most is képes döntetlenre, bár a Juventus ellen nagyon enerváltan játszottak legutóbb idegenben. A Wolfsburg a bajnokságban nagy zakót kapott a Herthától (1-5) majd hazai pályán szétverte a Hoffenheimet.(4-0)

Egy ilyen meccs előtt azonban nem szabad kiindulni a bajnoki formából, sokkal tanulságosabb, hogy az orosz bajnok Rubin Kazanyt a hosszabbításban gyűrte le a csapat, és a rendes játékidőben 1-1 volt az eredmény. Ilyen eredmény most a bukást jelentené.

Gera Zoltán gólja négyszeres, Bobby Zamoráé több mint háromszorost pénzt ér. Ha büntetőt kapna a Fulham, és Danny Murphy belőné, hatszoros a kifizetés. (A másik oldalon Dzeko mellett kétszeres az odds, Grafite mellett 2,2.)

Ha az első félidőben egy vagy három gól lenne, kétszeres pénzzel lehet számolni, a négy vagy annál több gól két és félszeres pénzt ér. Simán benne van a 2-2 a meccsben.

A Liverpool egyértelmű favorit, ha Torres és Gerrard között jól működik a kapcsolat, megnyerik a meccset. (2-1-es hátrányba kerültek Lisszabonban.) A portugál Benfica október óta nem kapott ki, hogy ez a sorozat megszakadjon, sosem volt ekkora esély. Kuyt a nagy meccseken szokta hozni magát, gólja 2,6-ot hoz. Itt az a sugallatunk: a Pool már a félidőben vezet. A Benfica nyert már az Anfielden, ismeri az érzést, biztosan szoros meccs lesz.

A Liverpoolt idén már több szégyen is érte hazai pályán, kikapott a Fiorentinától és a másodosztályú Readingtől a kupában.

A Valencia idegenben ment tovább az előző körben a Werder ellen (4-4), most sem szabad lebecsülni kivált – 2-2 volt az első meccs -, mert az Atletico Madrid nemzetközi kupameccset szeptember óta nem nyert hazai pályán.

Az Atletico csatárai viszont mintha kezdenének belendülni, bár ezt már sokszor mondtuk a szezonban. Mindenesetre a Depornak lőttek egy hármast a legutóbbi bajnokin. Mindkét csapat csatárai jobbak, mint a védők, így most leginkább az várható, hogy egyiken sem maradnak gól nélkül.

A Hamburg eddig mindig idegenben jutott tovább, de valamennyiszer kedvezőbb eredménnyel ment a visszavágóra. PSV 1-0, Anderlecht 3-1. A Hamburg gödörben van a hazai bajnokságban, a hatodik helyre sodródott, fanyalgott is kicsit van Nistelrooy, aki úgy gondolta, a bajnoki címért lesznek versenyben. Az Európa Ligára kettőzött erővel készülnek, mert a döntőt saját pályájukon játszhatnák.

A Standard hazai pályán meggyőző, a BL-ben az Arsenalt is megzavarta két gyors góllal, de végül kikapott. Az EL-ben viszont kétszer is nyert, Salzburg, Panathinaikosz.

A Standard ugyanakkor nem került be a belga rájátszásba, a hetedik helyért pedig látványosan nem akar küzdeni, mindent erre a meccsre tartogat. „Senki sem gondolta, hogy idáig eljutunk. Nagyon nehéz lesz továbbmenni, de önfeledten játszhatunk” – jelentette ki a Standard edzője, d’Onofrio.

A Hamburg szakvezetője, Bruno Labbadia úgy véli, a sérültek visszatértek, de nagy kérdés, hogy Nistelrooy mellett Ze Roberto vagy Petric mennyire fogja bírni a meccset. Tippünk: 3-2. (29-szeres pénzt ér.) A németek így szeretnek továbbjutni mostanában. Vagy nem.