Kemény Dénes keretet hirdetett

2010.08.02. 13:54

A 21-ből 17-en maradtak Kemény Dénesnek, az olimpiai bajnoki címvédő férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányának Eb-keretében: a szakvezető hétfőn szűkítette le csapatát, amelyből – további létszámcsökkentéssel - kikerül majd az augusztus végi-szeptember eleji, zágrábi Eb-n vízbe szálló 13 fős csapat.

A szakember reggel, a margitszigeti tornateremben közölte azok nevét, aki eséllyel pályáznak arra, hogy bekerüljenek a horvát fővárosba utazó csapatba. A névsorolvasáskor kiderült: a kapitány most a kapus Baksa Lászlótól, továbbá három mezőnyjátékostól, Hegedüs Gábortól, Marnitz Gergőtől és Vörös Viktortól köszönt el.

A 17 tagú keret:
Gergely István, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán – kapusok
Bárány Attila, Bátori Bence, Biros Péter, Bundschuh Erik, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Madaras Norbert, Mátyás Zoltán, Szivós Márton, Török Béla, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton – mezőnyjátékosok

Kemény Dénes az augusztus 20-22-én esedékes budapesti Vodafone Kupa előtt jelöli ki azt a 13 játékost, aki az augusztus 29-én rajtoló és szeptember 11-én záruló zágrábi Európa-bajnokságon szerepelhet.
A budapesti úszó Eb szerdai megnyitóján az eredeti tervektől eltérően nem lesz vízilabda-gálameccs. A válogatott szereplése a viadal egyik fő szponzorának ellenállásába ütközött.