Batman-maszkban fut a jamaicai sprinter

2010.10.11. 10:35
A jamaicai sprinter Ramone McKenzie szerint a sport a nézők szórakoztatásáról is szól, ezért Batman-maszkban futja a 100 métert, Superman-gyűrűt visel, és még interjút is maszkban ad a Nemzetközösségi Játékokon.

A sokszoros bajnok Usain Bolt hátsérülés miatt ugyan nem indul az indiai Nemzetközösségi Játékokon, de a közönség így sem marad jamaicai showman nélkül a sprint számokban: honfitársa, Ramone McKenzie Batman-maszkban indul 100 és 200 méteren.

ramone-mckenzie

"Batmannek neveznek" - mondta az egyik futása után még a tévéinterjúhoz is a maszkban odaálló sprinter. "A sport a szórakoztatásról is szól" - ismerte el, hogy Usain Bolt mutatványaiból is merített.

A maszkot testvérei találták ki, neki pedig rögtön megtetszett az ötlet. A bal kezén viselt Superman-gyűrű szintén egyik kisöccsétől jön, akinek Shaquille a középső neve.

Ráadásul McKenzie mindjárt partnert is találhat magának társai közül, mivel a 100 méteren jamaicai országos bajnok Oshane Bailey-nek is tetszik az ötlet.

"Ha ő Batman, akkor én vagyok Robin" - mondta McKenzie gyerekkori barátja, szerinte a maszk azért is jó ötlet, mert újabb motivációt jelent a sportért érdeklődő gyerekeknek.

Teljesítményben McKenzie-nek van még hova fejlődnie, Bolt 9.58-ával szemben ő 10.35-öt tud százon, igaz november közepén még csak 20 éves lesz.

Doppingolt a női 100 méter nyertese

Fennakadt a doppingvizsgálaton Osayomi Oludamola, az Újdelhiben zajló Nemzetközösségi Játékok női 100 méteres síkfutó számának nigériai győztese. A sprinter szervezetében a serkentők közé tartozó metilexanemint találtak. Oludamola úgy győzött a múlt csütörtöki viadalon, hogy az előtte célba ért ausztrál Sally Pearsont rossz rajt miatt utólag kizárták. Ha a nigériai atlétát megfosztják aranyérmétől, akkor a Saint Vincent és Grenadine-szigetek színeiben induló Natasha Mayers lesz a győztes. Mike Fennell, a játékok elnöke jelezte, a csütörtökig tartó versenyeken eddig több mint 9000 doppingellenőrzést tartottak, ám csak 700-nak van meg az eredménye.

A képet a bulvársport.hu találta.